Sexy και όποιος αντέξει!

Sexy και όποιος αντέξει!

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας προτείνει τις καλύτερες ασκήσεις για να εντυπωσιάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όλες οι μεγάλες σταρ πριν από σημαντικές εκδηλώσεις,όπως τα Όσκαρ για παράδειγμα, κάνουν την ανάλογη προετοιμασία με διατροφή, γυμναστική και σπα. Εάν έχετε λόγο για να λάμψετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας προτείνουμε να γυμναστείτε ανάλογα με το τι θα φορέσετε!

Εάν το ρούχο είναι πάνω από το γόνατο τονώστε τις γάμπες και τους μηρούς σας.

  • Μηροί . Κρατήστε μία καρέκλα για να κρατήσετε τον κορμό όρθιο. Ανοίξτε αρκετά τα πόδια με τα γόνατα και τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω σε θέση plies. Κατεβαίνω έως τις 90ο και ανεβαίνω σηκώνοντας τις φτέρνες στο τελείωμα της κίνησης. 2 σετ των 25 επαναλήψεων .
  • Γάμπες. Σε όρθια θέση πιάνω την καρέκλα και ανεβοκατεβάζω τις φτέρνες . 30 φορές.

Εάν φορέσετε στενό Μίντι φόρεμα τονώστε τους γλουτούς.

  • Ξαπλώνω με τα πόδια επάνω στον καναπέ του σπιτιού ή σε ένα χαμηλό σκαμπό ακόμα και στο κρεβάτι σας εάν είναι χαμηλό. Κλειστά τα πόδια μεταξύ τους και ανεβοκατεβάζω την λεκάνη 3χ30 φορές.

Εάν το ρούχο είναι στράπλες τονίστε τους ώμους και τα χέρια σας.

  • Push ups στηριζόμενοι στα γόνατα. Είναι αρκετά αποτελεσματική άσκηση γιατί πιάνει αρκετές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα όπως τους θωρακικούς, την πρόσθια μοίρα του δελτοειδή (ώμος μπροστά) και τρικέφαλο (πίσω από το χέρι). Κάνουμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.
  • Ενώνω τις παλάμες μου μπροστά από το στήθος με τους αγκώνες ανοιχτά και ψηλά. Πιέζω τις παλάμες μεταξύ τους και αφήνω για 30 φορές.
  • Παίρνουμε αλτήρες 1-1,5 kg το πολύ, τεντώνω χεριά δεξιά αριστερά στο ύψος των ώμων και κάνω 30 κύκλους με φορά προς τα εμπρός και 30 κύκλους προς τα πίσω.

Φροντίστε να κάνετε τις ασκήσεις 4 φορές την εβδομάδα, προσέξτε την διατροφή σας, πίνετε πολύ νερό για ενυδάτωση του οργανισμού και κάθε φορά που κάνετε μπάνιο κάντε scrub με μία φυσική τζίβα σφουγγάρι. Happy Valentine's Day!