Γρήγορη και εύκολη άσκηση για ίσια πλάτη

Γωγώ Φούντα
Γρήγορη και εύκολη άσκηση για ίσια πλάτη

Ορθώστε το... ανάστημά σας!

Είστε αρκετά ψηλή αλλά όλοι σας αφαιρούν τουλάχιστον πέντε πόντους από το ύψος σας κάθε φορά; Περπατάτε καμπουριαστά και ζηλεύετε τις γυναίκες με το... καμαρωτό ανάστημα οι οποίες δείχνουν ψηλές χωρίς στην πραγματικότητα να είναι; Η σωστή στάση του σώματος είναι κάτι πολύ σημαντική όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για την υγεία μας. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και αποκτήστε ίσια πλάτη σε χρόνο ρεκόρ.

Α) Καθίστε σε μία καρέκλα έχοντας την πλάτη σας ευθεία και νιώθοντας όλο το σώμα σας να ψηλώνει. Τοποθετήστε τα χέρια σας στους μηρούς και πατήστε σταθερά και δυνατά στο πάτωμα κρατώντας τα πόδια σας ανοιχτά λίγο περισσότερο από τη νοητή ευθεία της λεκάνης.

Β) Εισπνεύστε τεντώνοντας ακόμα περισσότερο τη σπονδυλική σας στήλη και εκπνεύστε κοιτώντας προς το ταβάνι. Ανοίξτε όσο περισσότερο μπορείτε τους ώμους ώστε να ανοίξει και το στήθος σας όσο πιο πολύ γίνεται. Εισπνεύστε πάλι και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Γ) Εκπνεύστε καθώς σκύβετε με τέτοιο τρόπο ώστε η σπονδυλική σας στήλη να πάρει μία μικρή κλίση. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση εισπνέοντας και εκπνέοντας και ξεκουραστείτε.

Επαναλάβετε την άσκηση τέσσερις φορές μέσα στην μέρα και όποτε νιώθετε πιασμένες.