Η γυμνάστρια του Queen.gr απαντά στις δικές σας ερωτήσεις

Η γυμνάστρια του Queen.gr απαντά στις δικές σας ερωτήσεις

Η Χριστίνα Πανταζοπούλου, γυμνάστρια και personal trainer, απαντά στις απορίες δύο αναγνωστριών και προτείνει τις καλύτερες λύσεις.

Με αφορμή το κείμενο για τον τρικέφαλο βραχιόνιο η αναγνώστριά μας Σεβαστή θα ήθελε να μάθει πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε τις ασκήσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θα δούμε αποτέλεσμα.

Τρεις φορές την εβδομάδα θα ήταν το ιδανικό για κάθε είδος άσκησης να επαναλαμβάνεται από τον μέσο ασκούμενο. Μπορείς να κάνεις κανονικά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς και να ενσωματώσεις σε αυτό και τις ασκήσεις για τον τρικέφαλο βραχιόνιο. Το πότε θα δεις αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίους έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο «Μετά από πόσες προπονήσεις θα δω αποτέλεσμα;» (κάνε κλικ στο λινκ).

H αναγνώστριά μας Γιώτα θα ήθελε κάποιες συμβουλές για τους προσαγωγούς.

Οι προσαγωγοί είναι άλλο ένα δύσκολο σημείο στο γυναικείο σώμα και όσο και να γυμνάζουμε τους μηρούς το συγκεκριμένο σημείο θέλει και κάποιες επιπλέον ασκήσεις. Θα πρότεινα βαράκια για τα πόδια καθώς και ασκήσεις pilates στα ειδικά κρεβάτια ή με το δακτυλίδι pilates.

Άσκηση με βαράκια: Φοράμε τα βαράκια στους αστραγάλους και ξαπλώνουμε στο πλάι. Το επάνω πόδι το λυγίζουμε και πατάμε στο έδαφος. Το κάτω πόδι έρχεται λίγο πιο μπροστά τεντωμένο. Ανεβάζουμε και κατεβάζουμε το πόδι μας 30 φορές εάν τα βαράκια μας είναι 1,5 κιλά. Εάν είναι πιο βαριά λιγότερες επαναλήψεις. Προσοχή το σώμα να είναι στο πλάι.

Άσκηση με το δακτυλίδι pilates: Ξαπλώνουμε με την πλάτη και τα πόδια λυγισμένα. Τοποθετούμε το δακτυλίδι ανάμεσα στα γόνατα. Πιέζουμε το δακτυλίδι για 2-3 δευτερόλεπτα και αφήνουμε. Εάν σηκώσουμε και τον ποπό από το έδαφος καθώς πιέζουμε συνδυάζουμε και άσκηση για τον γλουτό. Επαναλαμβάνουμε την άσκηση 30 φορές.


Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας fitness απορίες με την Χριστίνα Πανταζοπούλου, δεν έχετε παρά να στείλετε ένα mail στο info@queen.dpg.gr