Stand up paddle: κάναμε το νέο άθλημα των star του Hollywood και σας τα λέμε όλα

Stand up paddle: κάναμε το νέο άθλημα των star του Hollywood και σας τα λέμε όλα

Γυμναστείτε στις καλοκαιρινές διακοπές με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Είστε στις χαλαρές καλοκαιρινές σας διακοπές, δοκιμάζετε τους παραδοσιακούς μεζέδες του νησιού, απολαμβάνετε τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά και ξαπλώνετε με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο πετυχαίνοντας το πιο έντονο μαύρισμα της καριέρας σας.

Καλά όλα αυτά, αλλά πόσες μέρες αντέχετε να επιδίδεστε στο γνωστό καθισιό των διακοπών; Στα πόσα βράδια δηλώνετε τέρμα τα ποτά και τα ξενύχτια και πότε ακριβώς είναι αυτή η στιγμή που ανακαλύπτετε πως στις διακοπές μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό διαφορετικές δραστηριότητες και θαλάσσια αθλήματα, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με το fitness που θα σας διατηρήσει «χέλι» ακόμα και στην πιο επικίνδυνη περίοδο της σεζόν;

Εμείς όχι μόνο επισκεφτήκαμε το νησί της Αντιπάρου, αλλά αποδείξαμε πως κόντρα στη φήμη του και ενάντια στη συνήθεια της γνωστής περατζάδας από τα μπαρ της πλατείας του χωριού και της δοξασμένης μεταμεσονύχτιας La Luna, υπάρχει χώρος για αθλητισμό και μάλιστα με την τελευταία λέξη της μόδας.

Αφού ρωτήσαμε παντού, εξαπολύσαμε τα λαγωνικά μας σε κάθε μυστική παραλία και βρήκαμε το νέο trend του Hollywood κατευθείαν στα μαυρισμένα μας πόδια. Το SUP, ή αλλιώς stand up paddle είναι ακριβώς αυτό που λέει η φράση, ένα αυτοσχέδιο κανό πάνω στο οποίο στεκόμαστε όρθιοι και κάνουμε κουπί. Στη Χαβανέζικη διάλεκτο Ku Hoe He' e Nalu σημαίνει «να στέκεσαι, να τραβάς κουπί σε κύμα». Μάλιστα, μπορεί σήμερα να ορκίζονται στις αρετές του η Jennifer Aniston, η Rihanna και όλο το υπόλοιπο star system, αλλά από τους αρχαίους χρόνους πολλές φυλές το χρησιμοποιούσαν για να ταξιδεύουν, να μετακινούνται και να ψαρεύουν. Αργότερα ήρθαν τα αγόρια που δάμαζαν τα κύματα και κάπου γύρω στη δεκαετία του '40 το longboard ενσωματώθηκε στη δυτική κουλτούρα για να καταλήξει να κουβαλάει τα καλλίγραμα ποδαράκια των celebrity και όχι μόνο.

Εμείς το δοκιμάσαμε χάρη στη σχολή pkpc.gr που έχει σαν έδρα της την Πάρο, αλλά πολύ πρόσφατα μεταφέρθηκε και απέναντι στην παραλία της δεύτερης Ψαραλυκής, και ακολουθώντας τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή μας Σωτήρη καταφέραμε όχι μόνο να ισορροπήσουμε πάνω στο σανίδι, αλλά και να βολτάρουμε σαν έμπειροι θαλασσόλυκοι στα ανοιχτά. Η τεχνική απλή. Κάθεστε στα γόνατα στη μέση της σανίδας, ξεκινάτε ρυθμικά το κουπί και μόλις αισθανθείτε έτοιμοι σηκώνεστε όρθιοι. Μη φοβηθείτε αν πέσετε (εμείς δεν πέσαμε αλλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο), ξανασηκωθείτε, συγκεντρωθείτε και κάντε ακριβώς ό, τι σας πει ο προπονητής σας που δε θα σας αφήσει λεπτό από τα μάτια του.

Τα οφέλη; χάρη στην κατάσταση ανισσοροπίας γυμνάζετε τα πόδια σας (τετρακέφαλους και δικεφάλους) που προσπαθούν να σταθούν πάνω στο κύμα, ενώ με το κουπί και την αντίσταση του νερού γυμνάζετε το ίδιο αποτελεσματικά και τα χέρια σας. Εάν αισθάνεστε πιασμένοι την επόμενη μέρα δεν είναι τίποτα, απλώς δείγμα πως γυμναστήκατε πολύ και πρέπει να το ξανακάνετε μέχρι να αποκτήσετε εξοικείωση με το σπορ.

Εμείς που το δοκιμάσαμε κολλήσαμε και θα το ξανακάνουμε. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα για να το κάνουν τα διάσημα κορίτσια κάτι ξέρουν παραπάνω!

Διαβάστε επίσης:

Γυμναστήκαμε με τον personal trainer των star Λίνο Χαραλάμπους και κολλήσαμε

Κυκλοφορήσαμε για μια εβδομάδα με το ποδήλατο και σας λέμε τις εντυπώσεις μας