Τρέξιμο: Τρεις μύθοι που μπορούν να «σαμποτάρουν» την fitness ρουτίνα μας

Τρέξιμο: Τρεις μύθοι που μπορούν να «σαμποτάρουν» την fitness ρουτίνα μας

Για βελτίωση της φυσικής υγείας και της σιλουέτας μας

Το τρέξιμο είναι η πιο διαδεδομένη μορφή αεροβικής άσκησης αλλά, σε σχέση με αυτό, υπάρχουν διάφοροι μύθοι που μπορεί να «σαμποτάρουν» την καλή φυσική μας κατάσταση. Το Queen ρίχνει φως σε αυτούς, ώστε να βελτιώσουμε κάθε fitness πτυχή της ζωής μας.

1) Οι διατάσεις πριν από το τρέξιμο προλαμβάνουν τους τραυματισμούς
Το ζέσταμα των μυών και οι διατάσεις, δεν είναι συνώνυμα. Πριν το τρέξιμο, οι μύες είναι, συνήθως, σφιχτοί και κρύοι, ενώ οι διατάσεις πριν από αυτό, μπορούν να προκαλέσουν τραβήγματα. Ξεκινήστε με πέντε λεπτά τζόγκινγκ, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας, και αφήστε τις διατάσεις για μετά από το τρέξιμο, ώστε να αυξήσετε την ευλυγισία στους ζεσταμένους, κουρασμένους μύες σας.

2) Το τρέξιμο είναι η μοναδική αερόβια γυμναστική που χρειάζεστε
Αγαπάμε το τρέξιμο γιατί είναι ένας απλός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να καίμε θερμίδες, αλλά εάν αυτή είναι η μοναδική γυμναστική που κάνουμε, μπορεί αν προκληθούν τραυματισμοί. Δοκιμάστε και άλλες μορφές αερόβιας άσκησης όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο για πιο ομοιόμορφη γυμναστική αλλά και για να μην βαρεθείτε ποτέ.

3) Όσοι τρέχουν δεν χρειάζονται ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών
Ενώ το τρέξιμο σίγουρα ενδυναμώνει το κάτω μέρος του σώματος, είναι σημαντικό, για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας και ασκήσεις με βάρη για να δυναμώσετε επιπλέον τα πόδια σας- ειδικά εάν προσπαθείτε να αυξήσετε την ταχύτητα ή την αντοχή σας.

Διαβάστε ακόμα:

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους κοιλιακούς μας;
Μάθετε πώς κρατιέται σε φόρμα η Naomi Campbell