Σωματότυπος αχλάδι; Δείτε πως θα κάψετε λίπος και θα σμιλέψετε το κορμί σας!

Σωματότυπος αχλάδι; Δείτε πως θα κάψετε λίπος και θα σμιλέψετε το κορμί σας!

Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους

Oι περισσότερες Ελληνίδες, όντας μεσογειακές γυναίκες, ανήκουν στην κατηγορία σωματότυπο-αχλάδι. Όταν μιλάμε για σωματότυπο-αχλάδι, εννοούμε τις εξής αναλογίες: Στενή μέση και στήθος μικρότερο από την περιφέρεια των γοφών. Το περισσότερο λίπος συνήθως συσσωρεύεται στην περιοχή των γλουτών και στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας.


Ποιες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να σμιλέψετε την περιοχή αυτή; Τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθείτε; Δείτε:


Για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το λίπος σας, η ιδανική άσκηση για εσάς είναι η αεροβική. Αυτό σηαμίνει ότι θα πρέπει να αγαπήσετε ό,τι έχει να κάνει με διάδρομο, περπάτημα στη φύση, τρέξιμο, ποδήλατο και aerobic.


1.Όταν πηγαίνετε γυμναστήριο, να θέτετε σα στόχο να περπατάτε με γρήγορο ρυθμό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ιδανικό για το σωματότυπό σας είναι και το στατικό ποδήλατο. Αν θέλετε πιο σκληρή προπόνηση τότε το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να κάψετε extra θερμίδες. Οι πιο μυημένες, ανεβάστε την κλίση του διαδρόμου σας και τρέξτε σε ανηφόρα. Προσοχή στα γόνατά σας όμως.


2.Από τα ομαδικά προγράμματα ιδανικά είναι όσα είναι διάσημα για κάψιμο θερμίδων, δηλαδή τα μαθήματα step, aerobic, χορού και zumba. Μπείτε στο ρυθμό και δείτε το σώμα σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα.


3.Άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το aqua aerobic. Είναι η ιδανική μορφή άσκησης για όσους έχουν μάλιστα και τραυματισμούς. Μην ξεχνάτε ότι μέσα στο νερό ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες. Θέλετε κάτι περισσότερο;


4.Όταν κάνετε μόνες σας ασκήσεις στο χαλάκι καλό θα ήταν για extra κάψιμο λίπους, να χρησιμοποιείτε λάστιχα ή βαράκια για αντίσταση. Θα καταστήσουν την εκτέλεση των ασκήσεων πιο δύσκολη.


Φυσικά η γυμναστική δε θα κάνει τίποτα από μόνη της αν εσείς δε βοηθήσετε την κατάσταση. Αυτό τι σημαίνει; Σωστή διατροφή και πολύ νερό. Εντάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και πείτε αντίο σε γλυκά και τηγανιτά.


Μην ξεχνάτε! Στόχος σας δεν είναι να χάσετε τις καμπύλες και τη θηλυκότητά σας, αλλά απλώς να σμιλέψετε τις προβληματικές περιοχές. Καλή επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκτήστε γλουτούς για... βραβείο με 4 ασκήσεις!

3 διάσημοι personal trainers αποκαλύπτουν τα μυστικά tips των stars για θανατηφόρο κορμί!

Aυτά είναι τα 3 top μυστικά για αποδοτική και αποτελεσματική προπόνηση!