Life coaching με το Better Life Day και κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Life coaching με το Better Life Day και κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Πώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους στη ζωή μας;

Σε μία διαφορετική εκδήλωση διαδραστικού χαρακτήρα, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Loft2Work, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Better Life Day, παρουσία εκπρόσωπων των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά το Queen.gr ήταν εκεί προκειμένου να μάθει περί τίνος πρόκειται και αν φυσικά μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας, η προσπάθεια του Better Life Day.

Το Better Life Day, λοιπόν, παρέχει δωρεάν την παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα δια βίου μάθησης για την προσωπική ανάπτυξη www.betterlifeday.com που αποτελείται από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό εξεχόντων ειδικών του χώρου παγκοσμίως, όπως άρθρα, βίντεο, e-books, online workshops και άλλα. Τα workshops και το συναφές εκπαιδευτικό υλικό δημιουργείται από τις Better Life Day ημερίδες που γίνονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Εκεί οι συμμετέχοντες βρίσκουν λύσεις και καθοδήγηση αναφορικά με την βελτίωση της ζωής τους συνολικά, καθώς η θεματολογία της εκπαίδευσης του Better Life Day καλύπτει όλες τις πτυχές της σύγχρονης προσωπικής πραγματικότητας, από την καριέρα, τις σπουδές και τη διαχείριση των οικονομικών, μέχρι την υγεία, τις σχέσεις και τη διασκέδαση. Οι Better Life Day ημερίδες στοχεύουν στην καθοδήγηση των συμμετεχόντων με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή. Δεν σας φαίνεται πολύ χρήσιμο, ήδη; Και πάμε παρακάτω...

Αρχικά, μας καλωσόρισε η Τζιλ Δούκα (MBA, ACC, International Workshop Leader, Life Coach, Μέντορας και Συγγραφέας), η οποία και παρουσίασε το Better Life Day, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά του. Οι περισσότεροι από εσάς θα την γνωρίζετε μιας και ουκ ολίγες φορές μας έχει χαρίσει τις πολύτιμες συμβουλές της εδώ στο Queen.gr. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η Shawne Duperon, Media Coach, έξι φορές βραβευμένη στα βραβεία EMMY®, η οποία ανέλυσε τη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας & υποστήριξης στο εργασιακό περιβάλλον, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις. Η εκδήλωση έκλεισε με το workshop του Δρ. Γιάννη Καλογεράκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της JMK Ltd, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η νοοτροπία και η προσωπική οπτική είναι και πρέπει να είναι μια ξεκάθαρη προσωπική επιλογή.

*Εγώ προσωπικά, σαν μία πρώτη γεύση μη θέλοντας να προδώσω εντελώς το περιεχόμενο του σεμιναρίου που θα ακολουθήσει- μιας και θα είναι ατομοκεντρική η προσέγγιση έχω να πω το εξής:

Οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη κι αν οι σπουδές μας έχουν να κάνουν με τους τομείς της ψυχολογίας, της ανθρώπινης συμπεριφοράς, του management ακόμη και του consulting, ξεχνάμε πολύ βασικές αρχές οι οποίες πρέπει να διέπουν την κάθε μας μέρα- όλη μας τη ζωή. Ξεκινώντας από μικρές προσωπικές λεπτομέρειες και συνειδητοποιήσεις και προχωρώντας στην επίτευξη στόχων. Οι ασκήσεις του workshop στόχο έχουν να μας ρίξουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο χαστούκι, awareness προκειμένου να θυμηθούμε (οι ήδη υπεραναλυτικοί) ή όσοι δεν έχουμε αναλογιστεί ποτέ τι φταίει, να έρθουμε αντιμέτωποι με τα λάθη και τις λύσεις τους. Λύσεις που ήδη γνωρίζουμε και κρατάμε στα χέρια μας μα μπλοκάρουμε μη μπορώντας να τις εφαρμόσουμε. Λύσεις απλές και θαυματουργές που θα μας βοηθήσουν στην προσωπική ολοκλήρωση, στην ευημερία και γιατί όχι στην ευτυχία, ακόμη και τη μεγάλη επιτυχία. Πολλοί λένε πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και δεν διαφωνούμε. Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση ίσως της επιλογής. Σε κάθε καρέκλα καθόμαστε δύο. Ο καλός και ο κακός εαυτός μας. Ο δυνατός και ο αδύναμος. Δεν μένει παρά να επιλέξουμε το θετικό ή το αρνητικό.

Το ήθος άλλωστε δεν είναι κάτι ... θεωρητικό- είναι πρακτικό και διαμορφώνεται από τις πράξεις μας. Για παράδειγμα, αν σας έλεγαν πως αυτή είναι η τελευταία σας μέρα πάνω στη Γη, τι θα κάνατε; (Σκεφτείτε το καλά). Σε αυτή τη ζωή είμαστε το σύνολο των επιλογών μας. Όχι αυτό που φανταζόμαστε ότι είμαστε. Είμαστε ξεκάθαρα αυτό που επιλέγουμε ανά πασα στιγμή. Αν συμμετάσχετε πραγματικά θα εκπλαγείτε από όσα αγνοούσατε για τον εαυτό σας, τις δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας και τις μεθόδους που μπορούν να σας απογειώσουν αρκεί να το θέλετε.

*Η πρώτη ημερίδα του Better Life Day θα λάβει χώρα το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013, στο American College of Greece, στο Pierce Theater στην Αγ.Παρασκευή. Tα πρώτα εισιτήρια πωλούνται στην τιμή των 45 ευρώ κατ' άτομο ενώ μετά η τιμή φτάνει στα 60 ευρώ. Το σεμινάριο διάρκειας μίας ημέρας αναμένεται να είναι sold out!

Eισιτήρια: http://www.viva.gr/tickets/conference/better-life-day/

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα: www.betterlifeday.com

Στο Facebook: http://www.facebook.com/#!/BetterLifeDay

Ή επικοινωνήστε: Ελίζα Τσολάκου, t: 211 8005342, e: info@betterlifeday.com

Διαβάστε ακόμη:

«Δεν μπορώ να ζήσω και να χαρώ το παρόν». Η Life Coach, εισηγήτρια και συγγραφέας Τζιλ Δούκα απαντά σε γράμμα αναγνώστριας

Πόσες φορές πλένεις τα (συναισθηματικά) ρούχα σου;