Το γυναικείο στήθος βελτιώνεται με ασκήσεις ενδυνάμωσης; O personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης λύνει την απορία!

Το γυναικείο στήθος βελτιώνεται με ασκήσεις ενδυνάμωσης; O personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης λύνει την απορία!

Μύθος ή αλήθεια;

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, είναι αποδεδειγμένο, ότι βελτιώνουν τη συνολική εικόνα του σώματος, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να τονώσουμε συγκεκριμένα σημεία του κορμιού. Για παράδειγμα στους μύες των ποδιών ή στους γλουτούς, μπορούμε με κατάλληλες ασκήσεις ή με εντονότερη προπόνηση να «χτίσουμε» το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τι γίνεται όμως, αλήθεια, με το στήθος;

Το στήθος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο σώμα της γυναίκας και αποτελείται από τους θωρακικούς μύες, τον μαστό και το λιπώδη ιστό. Όταν κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης για το συγκεκριμένο σημείο (π.χ. push ups, πιέσεις στήθους, εκτάσεις κτλ.), επηρεάζουμε και βελτιώνουμε τους μύες της περιοχής.

Έτσι, αναπτύσσονται οι θωρακικοί μύες και αυξάνεται η συνολική περιφέρεια του θώρακα. Οι ασκήσεις αυτές δεν επηρεάζουν (ούτε «σφίγγουν») το λιπώδη ιστό, ενώ παράλληλα δε μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μαστών. Ωστόσο, η συνολική αύξηση της περιφέρειας του θώρακα και οι καλογυμνασμένοι θωρακικοί μύες, μπορούν να βελτιώσουν ιδιαίτερα την αισθητική του στήθους.

Το αδυνάτισμα και η συνολική μείωση του σωματικού λίπους, είναι μία κατάσταση που ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το μέγεθος του στήθους. Η ποσότητα του λιπώδους ιστού που αποθηκεύεται στο συγκεκριμένο σημείο εξαρτάται από γονιδιακούς και σωματικούς παράγοντες, συνεπώς η άσκηση ΔΕ μπορεί να αναστρέψει αυτό που αποφασίζει το σώμα της κάθε γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα

Ζώνες αδυνατίσματος : Τελικά κάνουν θαύματα;

Τα 3 βήματα για super γράμμωση μέχρι το καλοκαίρι. Ο personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης συμβουλεύει!