Δίαιτα χωρίς γλουτένη: Κάντο όπως η Victoria Beckham και η Gwyneth Paltrow!

Δίαιτα χωρίς γλουτένη: Κάντο όπως η Victoria Beckham και η Gwyneth Paltrow!

10 τρόφιμα που μπορείτε να φάτε χωρίς γλουτένη!

Η δίαιτα χωρίς γλουτένη αποτελεί την τελευταία τάση στη διατροφή. Από τις πιο μεγάλες υποστηρίκτριες αυτή της διατροφή είναι η Victoria Beckham και η Gwyneth Paltrow . Αν λοιπόν θέλετε να ακολουθήσετε τα χνάρια του δείτε τι μπορείτε να φάτε.

Λιπαρά ψάρια: Όταν επιλέγεται να αποβάλετε την γλουτένη από τη διατροφή σας θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας φαγητά με υγιή λίπη που θα σας δώσουν ενέργεια και θα ενδυναμώσουν το σώμα σας με θρεπτικά συστατικά. Ο σολομός και το σκουμπρί είναι γεμάτα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία εξασφαλίζουν υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού .
Ρυζάλευρο: Το αλεύρι ρυζιού είναι μια καταπληκτική εναλλακτική για αλεύρι. Χρησιμοποιήστε το για το ψήσιμο του ψωμιού ή κέικ αλλά και για να δέσετε σούπες και σάλτσες .
Γιαούρτι: Το γιαούρτι αποτελεί μεγάλη πηγή πρωτεΐνης
Συκώτι: Αν μειώσουμε την κατανάλωση δημητριακών , είναι σημαντικό να αναζητήσουμε βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως ο σίδηρος. Το συκώτι είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και πολλών άλλων μικροθρεπτικών συστατικών .

Καρύδια: Τα καρύδια περιέχουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Η κατανάλωση τους θα σας κρατήσουν πλήρεις .
Καστανό ρύζι –ζυμαρικά: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων όπως τα κανονικά ζυμαρικά .
Αυγά: Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και ο κρόκος περιέχει βιταμίνη D , μια ουσιαστική θρεπτική ουσία .
Γλυκοπατάτες: Γλυκοπατάτες και φασόλια πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας.
Αβοκάντο: Είναι μια μεγάλη πηγή που έχει υγιεινά λίπη . Έρευνα έχει δείξει επίσης ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα ισορροπεί τις ορμόνες και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου.

Μύδια: Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου.
Καλή σας όρεξη!