Ξεκινάτε yoga; Αυτά είναι τα 6 πράγματα που κάθε αρχάρια πρέπει να ξέρει

Ξεκινάτε yoga; Αυτά είναι τα 6 πράγματα που κάθε αρχάρια πρέπει να ξέρει

Πριν μπείτε στο studio, κάντε την έρευνά σας

Το περιβάλλον σε ένα studio yoga μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό για έναν αρχάριο, αλλά με τα παρακάτω tips θα νιώσετε αμέσως πιο άνετα, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προετοιμασμένη, για να είναι το πρώτο σας μάθημα λίγο πιο εύκολο!

1) Μην πάτε με γεμάτο στομάχι
Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να δυσκολέψετε την προπόνησή σας. Για να μπορεί το σώμα σας να πάρει τις στάσεις της yoga, και να είναι πιο εύκαμπτο, καλό είναι το στομάχι σας να είναι ελαφρύ. Δάσκαλοι yoga συμβουλεύουν να φάτε ένα ελαφρύ σνακ μία ώρα πριν την προπόνηση.

2) Φτάστε νωρίς
Φτάστε 10 λεπτά πριν την ώρα που θα ξεκινήσει το μάθημα, σε περίπτωση που πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ή να κάνετε τις απαραίτητες ερωτήσεις σε σχέση με την εγγραφή σας. Το να φτάσετε νωρίς θα σας δώσει ακόμα χρόνο να αλλάξετε με την ησυχία σας, σε πιο άνετα αποδυτήρια και, ίσως, μέχρι και να γνωρίσετε την δασκάλα σας.

3) Απαλλαγείτε από την ένταση
Δάχτυλα, πλάτη, μέχρι και σαγόνι μπορεί να είναι πολύ σφιγμένα, όταν ξεκινάτε. Όσο περισσότερο χαλαρώνετε και απαλλάσσεστε από το στρες, τόσο πιο εύκολα θα κάνετε τις στάσεις σας. Αν είστε χαλαρή και άνετη θα απολαύσετε περισσότερο το μάθημα, και, μόλις καταφέρετε να χαλαρώσετε τελείως, θα καταφέρετε να μείνετε στις στάσεις για περισσότερο χρόνο.

4) Η αναπνοή είναι το παν
Προσέξτε πόσο βαθύτερη θα είναι η αναπνοή σας στο τέλος του μαθήματος, σε σχέση με την αρχή του. Προσπαθήστε να επιμηκύνετε όσο μπορείτε τις εισπνοές και τις εκπνοές σας.

5) Εμπιστευτείτε την δασκάλα σας
Μπορεί να κινηθείτε με τους ρυθμούς της να είναι δύσκολο αλλά, ανεξάρτητα από το αν νιώθετε ότι πάει υπερβολικά γρήγορα, ή υπερβολικά αργά, οφείλετε να εμπιστευθείτε τους ρυθμούς της. Και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε, ώστε να συμβαδίσετε με την υπόλοιπη τάξη.

6) Μην ξεχνάτε ότι είστε αρχάρια
Σε μερικούς μήνες θα μπορείτε να σταθείτε σε όποια στάση μπορείτε να φανταστείτε, αλλά δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να είναι πραγματικά αρχάριος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε. Ξεχάστε τις προσδοκίες που μπορεί να έχετε από τον εαυτό σας για να απολαύσετε την εμπειρία όσο καλύτερα γίνεται.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να μείνεις λεπτή για πάντα!
Αποκτήστε τέλειο κορμί μόνες σας στο σπίτι, με τη βοήθεια του καναπέ σας!
10 περίεργα τρικ απώλειας κιλών, που όμως αποδίδουν!