Η πιο σημαντική συμβουλή της Cameron Diaz για ένα δυνατό, υγιές σώμα

Η πιο σημαντική συμβουλή της Cameron Diaz για ένα δυνατό, υγιές σώμα

Η Cameron Diaz είναι γνωστή ως μία από τις πιο (ή η πιο) τέλεια γυμνασμένες, πανέμορφες και με πραγματικό χιούμορ γυναίκες του Hollywood. Και φυσικά αυτό το σώμα δεν το έχει φτιάξει έτσι απλά, αλλά με κόπο και θυσίες. Είναι όμως τόσο πολλές όσο φανταζόμαστε; Η ίδια μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Shape και αποκάλυψε μερικά μυστικά της fitness ρουτίνας της, αλλά και μια πολύ σημαντική συμβουλή για όλες τις γυναίκες που θέλουν να είναι όμορφες και ταυτόχρονα υγιείς χωρίς να τρώνε τη ζωή τους στα γυμναστήρια:

Για το πρόγραμμα στο γυμναστήριο:
«Συνήθως ξεκινάω με 5 λεπτά διάδρομο με εναλλαγές στην ταχύτητα, δηλαδή τρέχοντας για 30'' σε ταχύτητα 10 ή 12 mph και μετά κάνοντας χαλαρό τζόγκινγκ για 15''. Έπειτα κάνω καθίσματα, πους απς και έλξεις με τη βοήθεια σχοινιών (σ.σ. ασκήσεις TRX). Χρησιμοποιώ βαράκια των 5-7 κιλών αν θέλω να «χτίσω» μυς ή των 3-4 κιλών αν απλά θέλω να κάνω συντήρηση. Πρέπει να βρεις τις δικές σου ανάγκες και το δικό σου επίπεδο αντοχής. Εγώ κάνω δύο σετ των 15 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση και η όλη διαδικασία μου παίρνει 20 με 30 λεπτά»

Για τις ώρες που γυμνάζεται:
«(Κάνω τις ασκήσεις μου) με το που ξυπνάω. Το γυμναστήριό μου ανοίγει στις 5.30π.μ. και αν χρειαστεί να ξυπνήσω νωρίτερα, τότε πηγαίνω για ένα γρήγορο τρέξιμο και έπειτα κάνω από 2 σετ των 25 πους απς, έλξεις και step. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις χρόνο για γυμναστική, ακόμα κι αν έχεις 15 λεπτά».

Για όταν βαριέται να γυμναστεί:
«Μερικές μέρες δεν γυμνάζομαι. Μερικές μέρες μένω στο κρεβάτι γιατί εκείνη τη στιγμή ο ύπνος είναι πιο σημαντικός για μένα. Και μερικές μέρες πηγαίνω στο γυμναστήριο κυριολεκτικά για 10 λεπτά. Αλλά το γεγονός πως σηκώθηκα και πήγα είναι που μετρά για μένα. Γιατί στο τέλος θέλω να μπορώ να πω «έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα». Ο στόχος δεν είναι να αποκτήσω ένα στομάχι-φέτες. Είναι να προσέχω τον εαυτό μου. Αν δεν έχεις την υγεία σου και ένα δυνατό, ικανό σώμα, τότε δεν έχεις τίποτα».