Μισείτε το γυμναστήριο; Υπάρχει εναλλακτική λύση!

Μισείτε το γυμναστήριο; Υπάρχει εναλλακτική λύση!

Ο γυμναστής και personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης συμβουλεύει

Είναι απαραίτητο το γυμναστήριο; Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Και όμως υπάρχει. Το σπίτι του καθενός, μπορεί να γίνει το «προσωπικό του γυμναστήριο». Τα προαπαιτούμενα είναι ελάχιστος χώρος και τόσα χρήματα όσα χρειάζονται για μία ετήσια βασική συνδρομή σε ένα γυμναστήριο.

Η άσκηση στο σπίτι είναι μία ελκυστική λύση για ανθρώπους που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, και για αυτούς που προτιμούν να γυμνάζονται στο περιβάλλον τους. Στα πλεονεκτήματα της άσκησης στο σπίτι συμπεριλαμβάνονται η καθαριότητα, η εξοικονόμηση χρόνου-χρήματος, η έλλειψη περιορισμών, και η αποφυγή του συνωστισμού.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται είναι μία μπάλα γυμναστικής, ένα στρώμα, ένας πάγκος γυμναστικής, λίγα βαράκια ανάλογα με το επίπεδο και ένα λάστιχο γυμναστικής. Το μοναδικό μειονέκτημα της άσκησης στο σπίτι είναι η αερόβια προπόνηση. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένας διάδρομος ή ένα σταθερό ποδήλατο. Ακόμα και αν δεν υπάρχει όμως, το περπάτημα, το jogging στο δρόμο ή το ποδήλατο εξωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν τη λύση.

Ο σχεδιασμός του «προσωπικού γυμναστηρίου», η αγορά του εξοπλισμού, ο σχεδιασμός του προγράμματος άσκησης, αλλά και η ανανέωσή του θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με έναν καθηγητή φυσικής αγωγής.

Διαβάστε ακόμα

Ο ρόλος του ιδρώτα στην άσκηση: Καίμε όντως περισσότερο λίπος όταν ιδρώνουμε;

Μεταβολικά οφέλη της άσκησης: Η επίδρασή της στον οργανισμό μας