To πρόγραμμα γυμναστικής που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα μέσα σε 20 λεπτά

To πρόγραμμα γυμναστικής που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα μέσα σε 20 λεπτά

Το τέλειο workout που θα μεταμορφώσει το σώμα σας.

Υπάρχει μια διαδεδομένη παρεξήγηση για την κυτταρίτιδα, πως πρόκειται για μια μυστήρια πάθηση που περιλαμβάνει παγιδευμένες τοξίνες κάτω από το δέρμα ή κακή αιμάτωση συγκεκριμένων περιοχών, όταν στην πραγματικότητα η κυτταρίτιδα είναι ένα απλό πράγμα: λίπος. Απλά έχει διαφορετικό τρόπο εμφάνισης από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να ορίζουμε ως λίπος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από αυτήν, είναι να αντικαταστήσεις τα στρώματα λίπους κάτω από το δέρμα με μυϊκό ιστό και όχι με πολύωρες θεραπείες, κρέμες, χειρουργικές επεμβάσεις και «γιατροσόφια». Όσο περισσότερους μυς έχεις, τόσο μικρότερο θα είναι το πρόβλημα.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι το να μην κάνεις express δίαιτες, γιατί έτσι η κυτταρίτιδα θα χειροτερέψει. Όταν χάνεις βάρος γρήγορα, χάνεις και μυϊκό ιστό, το στοιχείο αυτό δηλαδή που κάνει τα πόδια και τα οπίσθιά σου να δείχνουν γραμμωμένα και λεία.

Το πρόγραμμα γυμναστικής για να εξολοθρεύσεις την κυτταρίτιδα διαρκεί 20 λεπτά κάθε φορά, αποτελείται από 3 κομμάτια και πρέπει να το εκτελείς 3 φορές την εβδομάδα, ώστε να δεις τον φλοιό πορτοκαλιού να εξαφανίζεται. Τα 3 βασικά του κομμάτια είναι τα εξής:

1. Cardio: ξεκίνα με 2 λεπτά ζέσταμα περπατώντας γρήγορα, κάνοντας ποδήλατο ή ελλειπτικό. Αύξησε την ένταση για άλλα 8 λεπτά. Δούλεψε τόσο έντονα ώστε να αρχίσεις να αναπνέεις δύσκολα αλλά να μπορείς να μιλάς με μικρές προτάσεις. Χαμήλωσε την ένταση και χαλάρωσε για άλλα 2 λεπτά.
2. Δύναμη: Κάνε ένα σετ 10-15 επαναλήψεων από κάθε μία από τις ασκήσεις που θα σου δείξουμε στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας βαράκια αρκετών κιλών ώστε να κουραστούν οι μυς σου (αυτό είναι πολύ σημαντικό, βάλε δύσκολα στον εαυτό σου, μην πάρεις τα 2κιλα). Θα καταλάβεις πως τους κούρασες όταν δεν θα βγαίνει άλλη επανάληψη. Όταν θα μπορείς να εκτελέσεις άνετα 15 επαναλήψεις, άρχισε να αυξάνεις τα κιλά. Δούλευε αργά, μετρώντας 2'' για να σηκώσεις τα βάρη και 4'' για να τα κατεβάσεις.
3. Ευελιξία: Έπειτα από κάθε άσκηση δύναμης, πρέπει να τεντώσεις τον μυ που δούλεψες. Κάνε κάθε διάταση από μία δορά, κρατώντας την για 20''. Ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική θα αυξήσεις τα αποτελέσματα της άσκησης δύναμης κατά 20%.

Οι ασκήσεις:

Καθίσματα με βάρη
Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων, κράτα τα βαράκια με τις παλάμες να βλέπουν προς τα μέσα. Κράτησε τη πλάτη σου ίσια και λύγισε τα γόνατα και τους γοφούς σαν να θες να κάτσεις σε καρέκλα. Τα γόνατα δεν πρέπει να περάσουν τα δάχτυλα των ποδιών. Σταμάτα ακριβώς στο σημείο που θα καθόσουν και έπειτα ανέβα ξανά σε όρθια στάση.

Προβολές
Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα και κρατώντας τα βαράκια με τις παλάμες προς τα μέσα. Κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το δεξί πόδι, πάτα γερά και άρχισε να χαμηλώνεις σιγά σιγά το αριστερό γόνατο προς το πάτωμα. Το δεξί γόνατο πρέπει να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών και η πλάτη σου να είναι ίσια. Βάλε δύναμη στο δεξί πόδι και πίεσε το σώμα σου προς τα πίσω, στην όρθια στάση. Επανέλαβε την κίνηση με το αριστερό πόδι.

Προηγμένο Step
Χρησιμοποιώντας ένα step για aerobic ή ένα σκαλί και κρατώντας τα βαράκια, ξεκίνα και με τα δύο πόδια πάνω στο step. Κάνε ένα βήμα προς τα πίσω με το δεξί πόδι αλλά πριν ακουμπήσεις στο πάτωμα, πίεσε με το αριστερό για να επαναφέρεις το δεξί πάνω στο step. Επανέλαβε την κίνηση και έπειτα άλλαξε πόδι.

Πιέσεις με ψαλίδια
Πέρασε ένα λάστιχο γυμναστικής χαλαρά γύρω από τα πόδια σου, λίγο πιο πάνω από τα γόνατα. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια δίπλα στον κορμό και τέντωσε τα πόδια ψηλά, πάνω από τους γοφούς. Τα πόδια πρέπει να είναι τεντωμένα τόσο ώστε να τεντώνουν το λάστιχο. Άνοιξέ τα σιγά σιγά όσο πιο πολύ μπορείς. Σταμάτα όταν δεν μπορείς άλλο και έπειτα γύρνα στην αρχική στάση.

Εσωτερικές πιέσεις μηρών
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια δίπλα στον κορμό σου. Λύγισε ελαφρά τα πόδια και σήκωσέ τα ψηλά σε γωνία 90 μοιρών με το σώμα. Αν δυσκολεύεσαι, λύγισέ τα περισσότερο και σήκωσέ τα μέχρι το σημείο που μπορείς. Βάλε μια fitness ball ανάμεσά στα γόνατα και κράτα τις πατούσες σου σε θέση flex (μύτες τεντωμένες προς τα πάνω). Πίεσε σιγά σιγά τα πόδια σου μαζί, κόντρα στη μπάλα, όσο πιο δυνατά μπορείς, κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα. Όταν η αντίσταση γίνει μεγάλη και δεν μπορείς να πιέσεις άλλο, μείνε σε αυτή τη θέση για 3''. Έπειτα γύρνα σιγά σιγά στην αρχική θέση.

Δείτε αναλυτικά τις 5 ασκήσεις στη photo gallery