5 τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος των εορτών

5 τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος των εορτών

Είναι πολύ πιο απλό απ'όσο νομίζεις.

Κάθε χρόνο όλες μας περιμένουμε πώς και πώς την περίοδο των εορτών όμως φέτος όλα είναι διαφορετικά. Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες και όπως ήταν αναμενόμενο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας έχουν προκαλέσει μεγάλο άγχος. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν οι περισσότερες από εμάς αισθάνονται απομόνωση και μοναξιά ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό κορυφώνεται τις γιορτινές ημέρες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να βρούμε μερικές κορυφαίες συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους οι οποίες θα σε βοηθήσουν να χαρείς την ωραιότερη εποχή του έτους.

Συζήτησε με κάποιο δικό σου άνθρωπο ή κάποιον ειδικό

Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι δύσκολο, αλλά μόλις το κάνεις, θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Επίλεξε ένα άτομο και εξήγησέ του τι αισθάνεσαι.

Πήγαινε μια βόλτα έξω στη φύση

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να μείνεις μέσα με τις πιτζάμες σου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά αν αποφασίσεις να βγεις έξω στον φρέσκο αέρα θα νιώσεις τη διαφορά. Αρχικά θα εισπνεύσεις οξυγόνο ενώ το περπάτημα βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση της διάθεσης.

Μάθε να αναπνέεις σωστά

Η σωστή αναπνοή είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση που μπορείς να κάνεις διότι βοηθά άμεσα αλλά χρειάζεται την κατάλληλη τεχνική. Εισπνέεις για τέσσερα δευτερόλεπτα και εκπνέεις για έξι. Όταν αναπνέεις, βεβαιώσου ότι πιέζεις πραγματικά όλο τον αέρα από τους πνεύμονες, ακόμα κι αν αυτό διαρκεί περισσότερο από έξι δευτερόλεπτα. Ο στόχος είναι να εστιάσεις στην πραγματική εκκένωση των πνευμόνων σου.

Ξεκουράσου

Το συσσωρευμένο άγχος μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ανήσυχη, οπότε καλό θα ήταν να κοιμάσαι τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα για να ξεκουραστείς σωστά. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πολύ πιο ήρεμη και ξεκούραστη. Επιπλέον θα ηρεμήσει και ο καρδιακός σου ρυθμός.

Δες επίσης: Θλίψη ή κατάθλιψη; Πώς να ερμηνεύσεις σωστά τη μελαγχολία των Χριστουγέννων

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com