Τα 2 βήματα που θα σε κάνουν πιο χαρούμενη το 2021 σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα 2 βήματα που θα σε κάνουν πιο χαρούμενη το 2021 σύμφωνα με νέα έρευνα

Tα 2 καθημερινά βήματα ευτυχίας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτά τα 2 καθημερινά βήματα μπορούν να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται πιο χαρούμενα.

Και επειδή όλοι χρειαζόμαστε μία νότα αισιοδοξίας και το 2021, ακολούθησε τα δύο παρακάτω βήματα καθημερινά:

Βήμα 1ο:Καλλιέργησε την επικοινωνία με τους άλλους.

Μπορεί το να ενισχύσεις την επικοινωνία με φίλους και συγγενείς να μοιάζει δύσκολος στόχος και τη νέα χρονιά, αλλά μία μικρή προσπάθεια να βρεθείς με φίλους και αγαπημένους μέσω zoom,κάποιας άλλης συνομιλίας ή μηνυμάτων μπορεί να είναι αρκετό για να σε βοηθήσει ψυχολογικά.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι και μόνο η καλλιέργεια συναισθημάτων καλοσύνης απέναντι στον πλησίον μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της ενότητας, άσχετα από το αν το άλλο άτομο γνωρίζει ότι το σκέφτεσαι. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία απλή άσκηση. Φέρε στο μυαλό σου ένα αγαπημένο πρόσωπο και εστίασε σε όλα τα στοιχεία του που θαυμάζεις. Υπάρχουν πολλές έρευνες που συστήνουν τον «διαλογισμό καλοσύνης» σαν θεραπεία ενάντια στο άγχος και την μελαγχολία.



Βήμα 2ο:Συνδέσου με έναν μεγαλύτερο σκοπό της ζωής σου.

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς κάθε μέρα να βρεις έναν μεγαλύτερο σκοπό στη ζωή σου αλλά αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς τις βασικές αξίες της ζωής σου. Έπειτα, προσπάθησε να παρατηρήσεις με ποιον τρόπο ακόμα και κάποιες από τις πιο απλές δουλειές που κάνεις κάθε μέρα συνδέονται με τις αξίες αυτές.

Θες παραδείγματα;