5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις διάθεση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά

5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις διάθεση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά

Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις.

Πόσες φορές δε νιώθουμε την ψυχολογία μας αρκετά πεσμένη, τη διάθεσή μας στα πιο χαμηλά επίπεδα και είμαστε γεμάτες με στρες και αγωνία για το κάθετι! Μήπως αυτή η εικόνα σου θυμίζει τον εαυτό σου τον τελευταίο καιρό;

Η αλήθεια είναι πως η πανδημία έχει «ξυπνήσει» πολλά ψυχολογικά ζητήματα στους περισσότερους ανθρώπους, προβλήματα που κρύβονταν βαθιά μέσα τους και τώρα, με την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αβεβαιότητα για το μέλλον, έχουν ενταθεί και έχουν βγει στην επιφάνεια. Ας μην ρίξουμε όμως όλη την ευθύνη στην πανδημία!

Το στες που βιώνουμε σε προσωπικό αλλά και -κυρίως- επαγγελματικό επίπεδο μάς έχει κάνει να μην μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματά μας με αποτέλεσμα οι ψυχολογικές μας διακυμάνσεις να είναι πάμπολες μέσα στην ημέρα.

Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κακή διάθεση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει τις ζωές όλων μας καθημερινά. Το καλό είναι όμως πώς χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να μπορέσεις να την αλλάξεις!

Υπάρχουν 5 τρόποι για βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ, ο οποίος παρατήρησε ότι οι άνθρωποι συνεχώς περιμένουν «κάτι άλλο» για να νιώσουν ευτυχισμένοι. O καθηγητής Shawn Achor πέρασε 10 χρόνια διεξάγοντας έρευνες και διδάσκοντας στο Χάρβαρντ.

Ας δούμε όμως τους 5 τρόπους που θα μας βοηθήσουν να είμαστε ευτυχισμένες. Και ναι, πίστεψέ μας, μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή σου μέσα σε 15 λεπτά.