Αυτός είναι ο τρόπος για να καταφέρεις να έχεις μια πιο ήρεμη ζωή σύμφωνα με τους Tik Tokers

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αυτός είναι ο τρόπος για να καταφέρεις να έχεις μια πιο ήρεμη ζωή σύμφωνα με τους Tik Tokers

Το Tik Tok ψηφίζει έναν πιο απλό τρόπο ζωής έναντι της χαοτικής καθημερινότητας.

Τον τελευταίο καιρό στο Tik Tok τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές είναι βίντεο που προβάλλουν απλά χόμπι ή καθημερινότητες με κοινό παράγοντα την ηρεμία που δημιουργούν στον θεατή. Αυτά τα βίντεο έχουν σχεδόν 55 εκατομμύρια προβολές στην ετικέτα #quietlife, πράγμα που αφενώς τα κάνει πολύ δημοφιλή αφετέρου δείχνει ότι όλοι λαχταρούμε μια δόση χαλάρωσης.

Για τον λόγο αυτό οι fans της συγκεκριμένης πλατφόρμας παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση βίντεο που δείχνουν «ήσυχες ρουτίνες», δηλαδή κάποιον να διαβάζει ένα βιβλίο, να πλέκει, να πηγαίνει για πεζοπορία ενώ οι δημιουργοί των συγκεκριμένων βίντεο προτείνουν μια ζωή μακριά από το χάος της καθημερινότητας. Στην ουσία δεν χρειάζεται κάποιος να είναι συνέχεια απασχολημένος. Η «ήσυχη ζωή» που προτείνεται μέσα από το Tik Tok στην ουσία σου λέει να κάνεις συχνά διάλειμμα από το τρέξιμο της καθημερινότητας, ώστε να απολαμβάνεις τα πιο απλά πράγματα.

Πώς θα ζήσεις μια ήσυχη ζωή

Το κλειδί για να πετύχεις μια πιο ήσυχη ζωή είναι το να επιλέγεις μέσα στη μέρα σου να έχεις κάποιες ασχολίες πιο «ήρεμες», όπως είναι για παράδειγμα το να διαβάσεις ένα βιβλίο, να μείνεις στο σπίτι μια Παρασκευή βράδυ δίνοντας λίγο χώρο και χρόνο στον εαυτό σου ή απλά το να σταματήσεις για κάποια λεπτά το «σκρολάρισμα» στο κινητό σου.

Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα άγχους σου και θα σε κάνει να έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και τα θέλω σου.

Αν προσέξεις παράλληλα, το περιεχόμενο των βίντεο που προβάλλουν την πιο ήσυχη ζωή στο Tik Tok θα δεις ότι πολλά από αυτά δείχνουν κάποιον να φτιάχνει τον καφέ του ή να στρώνει το κρεβάτι του. Αυτό συμβαίνει γιατί επιλέγοντας έναν τέτοιο τρόπο ζωής συναισθήματα όπως η ευγνωμοσύνη μπορεί να αυξηθούν, αφού θα δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο περιβάλλον γύρω σου και στην ομορφιά που είναι συχνά ακριβώς μπροστά στα μάτια σου.

Προσοχή όμως, το συγκεκριμένο trend στο Tik Tok δεν σου λέει ότι πρέπει να είσαι ήσυχος, ψύχραιμος και προσεκτικός 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να αποκομίσεις τα συγκεκριμένα οφέλη της «ήσυχης ζωής». Αντίθετα σου λέει πως πρέπει να βρεις την ισορροπία, την χρυσή τομή μεταξύ της γρήγορης και χαοτικής καθημερινότητας σε συνδυασμό με την ηρεμία και τον προσωπικό χρόνο.

Έτσι, η προσθήκη χαλαρών στιγμών μέσα στην ημέρα σου είναι ένας ωραίος τρόπος για να κάνεις ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη ζωή σου καταφέρνοντας να μειώσεις την υπερένταση της καθημερινότητας.