Πράγματα που μπορούν να σου μάθουν οι λιγούρες σου

Πράγματα που μπορούν να σου μάθουν οι λιγούρες σου

Είναι φυσικό οι λιγούρες να εμφανίζονται ανά περιόδους. Αντί να τις καταπιέζεις, να τις αγνοείς ή να τις ικανοποιείς αμέσως, δοκίμασε να δεις τι μήνυμα μπορεί να σου «μεταφέρουν».

Μπορεί να έχεις ήδη καταλάβει ότι οι λιγούρες για φαγητό ενδέχεται να καλύπτουν βαθύτερα συναισθήματα, αλλά τι γίνεται μετά; Οι παρακάτω τεχνικές μπορούν να σε βοηθήσουν να αντλήσεις τη σοφία που κρύβεται πίσω από την επιθυμία να φας για να «θρέψεις» τα συναισθήματά σου.

Είναι φυσικό οι λιγούρες να εμφανίζονται ανά περιόδους. Αντί να τις καταπιέζεις, να τις αγνοείς ή να τις ικανοποιείς αμέσως, δοκίμασε να δεις τι μήνυμα μπορεί να σου «μεταφέρουν».

Τρία tips για να προετοιμαστείς για την Τεχνητή Νοημοσύνη που «έρχεται να σου φάει τη θέση»

Αρχικά μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου από πού προέρχεται η επιθυμία, χωρίς να προσπαθείς να την «καταλάβεις». Δεύτερον, ψάξε αν το αίσθημα της λαχτάρας μπορεί να ικανοποιηθεί να μειωθεί με άλλους τρόπους.

Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν:

• να πιείς λίγο νερό

• να πάρεις έναν υπνάκο

• να πας μια βόλτα

• να τηλεφωνήσεις σε έναν φίλο

• να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο

Αφού δοκιμάσεις μερικούς τρόπους για να ικανοποιήσειςτην επιθυμία σου, μπορεί να ανακαλύψεις ότι η ανάγκη για το συγκεκριμένο φαγητό τελικά δεν είναι τόσο έντονη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η επιθυμία σου δεν προήλθε τελικά από την πείνα.

Αφού εξερευνήσεις την επιθυμία, μπορείς να αποφασίσεις αν θα ήθελες πράγματι να φας το φαγητό αυτό. Αν επιλέξεις να φας, φρόντισε να επιτρέψεις στον εαυτό σου να απολαύσει την εμπειρία. Αυτή η πρακτική δεν έχει καθόλου να κάνει με τη δύναμη της θέλησης - έχει να κάνει με την εξερεύνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις λάθος, είτε αποφασίσεις να φας το φαγητό είτε όχι.

Το μυστικό στο γεύμα και άλλα 7 hacks για τη διαχείριση της ημερήσιας υπνηλίας στην εργασία

Δώσε προσοχή στην κοιλιά σου

Η κοιλιά μπορεί να είναι μια περιοχή του σώματος που πολλοί προσπαθούν να καλύψουν, να κρύψουν ή να αγνοήσουν εντελώς. Θα βοηθούσε αν συγκεντρωνόσουν και έδινες πλήρη έμφαση στις αισθήσεις της κοιλιάς σου. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, κενό, πληρότητα, μυρμήγκιασμα, ζεστασιά ή οτιδήποτε άλλο.

Καθώς συνεχίζεις να εστιάζεις στις αισθήσεις της κοιλιάς, άρχισε να μετράς την αναπνοή. Αυτό βοηθάει να αποτρέψεις την περιπλάνηση του νου. Κάθε φορά που φτάνεις στις επτά, ξεκίνα πάλι από το ένα.

Μόλις νιώσεις σε επαφή με τις αισθήσεις στην κοιλιά σου, αναρωτήσου αν θα ήθελες ακόμη να φας. Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές είναι εντάξει.

Μάθε τα συναισθήματά σου

Η εξάσκηση στο να κάθεσαι με τις λιγούρες σου και να αισθάνεσαι όσα βιώνει η κοιλιά σου μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από το μυαλό και να «μπεις» στο σώμα σου. Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να μπορείςνα ερμηνεύεις τα συνθήματα του σώματός σου. Η κουλτούρα της δίαιτας μάς αναλώνει πολύ στην αισθητική πλευρά των πραγμάτων. Αρχίζουμε να εμπιστευόμαστε τα λεγόμενα των άλλων, των περιοδικών, της κουλτούρας της δίαιτας και χάνουμε τη διαίσθησή μας.

Η εκμάθηση των συνθημάτων σου μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις ξανά σε επαφή μαζί της.

Τα συναισθήματα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, αλλά πολλοί άνθρωποι τα «μουδιάζουν». Είτε πρόκειται για πείνα, είτε για κορεσμό, είτε για λαχτάρα, «μουδιάζουν» τις επιθυμίες τους. Το σώμα ουσιαστικά αρχίζει να «ουρλιάζει»για να τραβήξει την προσοχή μας.

Μόλις αρχίσεις να στρέφεις την προσοχή σου στο ίδιο το σώμα και όχι σε ένα εξωτερικό αντικείμενο λαχτάρας, μπορείς να αρχίσεις να έρχεσαι περισσότερο σε επαφή με τις πραγματικές σου επιθυμίες.

Γιόρτασε τους πόθους σου

Συχνά νιώθουμε φόβο για τους πόθους μας. Μερικές φορές δυσπιστούμε στην ιδέα της διαισθητικής διατροφής, επειδή φοβόμαστε ότι αν φάμε ό, τι θέλουμε, θα χάσουμε την αίσθηση του ελέγχου.

Αντί να φοβόμαστε τους πόθους μας, μπορούμε να τους «γιορτάζουμε» ως μια γραμμή επικοινωνίας με το σώμα μας.

Αναρωτήσου «για τι άλλο πεινάω;»

Αναπόσπαστο μέρος της κατανόησης των ενδείξεών σουείναι να γίνεις περίεργη γι' αυτές. Ας πούμε ότι είναι ώρα για πρωινό και έχεις όρεξη για κέικ. Διαισθητικά γνωρίζεις ότι το να φας κέικ για πρωινό δεν θα ήταν στην πραγματικότητα το πιο σωστό για την υγεία σου. Τότε γίνεσαι περίεργη και λες: «Εντάξει, λοιπόν, αν εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο σε αυτή την επιθυμία, τι είναι αυτό για το οποίο πεινάω στην πραγματικότητα;».

Αυτό θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, όπως:

• αγάπη

• άνεση

• επικοινωνία

• αποδοχή

• ανάπαυση

• επιβεβαίωση

• ευχαρίστηση

• οικειότητα

Όσο περισσότερο ρωτάς, ακούς και μαθαίνεις την επιθυμία, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρεις απάντηση.

Κράτα το φαγητό που λαχταράς μέσα στο σπίτι

Μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με ό, τι έχεις ακούσει ποτέ για την υγιεινή διατροφή, αλλά το να έχεις τα τρόφιμα που επιθυμείς διαθέσιμα στο σπίτι συμβάλλει στην ενίσχυση της ιδέας ότι το φαγητό δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση.

Αν τρως λίγο από αυτό που επιθυμείς οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην εβδομάδα και επιτρέπεις στον εαυτό σου να τρώει ό, τι θέλει, οι λιγούρες δεν φαίνονται πλέον τόσο μεγάλο ζήτημα.

Συμβουλές για να απολαμβάνεις το φαγητό σου

1. Να τρως όταν πεινάς.

2. Να τρως καθιστή σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Αυτό δεν περιλαμβάνει το αυτοκίνητο.

3. Να τρως χωρίς περισπασμούς. Στους περισπασμούς περιλαμβάνονται το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, οι εφημερίδες, τα βιβλία, οι έντονες ή αγχωτικές συζητήσεις ή η μουσική.

4. Να τρως αυτό που θέλει το σώμα σου.

5. Να τρως μέχρι να είσαι ικανοποιημένη

7. Να τρως με ευχαρίστηση.

Αυτά μπορεί να σε βοηθήσουν να βιώσεις πραγματικά την ευχαρίστηση του φαγητού, καθώς και να αφαιρέσεις κάθε αίσθηση ντροπής ή ιδιαιτερότητας του φαγητού.

Όταν εγκαταλείπουμε τη δίαιτα, παίρνουμε πίσω κάτι που συχνά ήμασταν πολύ νέοι για να καταλάβουμε ότι το είχαμε χάσει: τη δική μας εσωτερική φωνή.

Ακούγοντας τους πόθους μας και αντιμετωπίζοντάς τους με περιέργεια, σεβασμό και εμπιστοσύνη, μπορούμε να αρχίσουμε να διεκδικούμε ξανά αυτή τη φωνή.

IMG_0295.jpeg