3 λόγοι για τους οποίους είναι τελικά σημαντικό το να γράφεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά

Γεωργία Βλαχοπούλου
3 λόγοι για τους οποίους είναι τελικά σημαντικό το να γράφεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά

Κι όμως είτε καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους που θα βάλεις για την νέα χρονιά είτε όχι τα οφέλη από αυτή την διαδικασία είναι πολύ πιο σημαντικά.

Κάθε φορά που ξημερώνει Πρωτοχρονιά, πολύς κόσμος αρχίζει να σκέφτεται τα πράγματα που θα ήθελε να πραγματοποιήσει μέσα στη νέα χρονιά που ξεκινά. Από τα πολύ μικρά όπως για παράδειγμα το να κάνει περισσότερο γυμναστική, μέχρι το να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει δικό του σπίτι ή αυτοκίνητο.

Πολλοί είναι αυτοί που κάθε 1η Ιανουαρίου γράφουν κανονικά στην ατζέντα τους με τον πατροπαράδοτο τρόπο - ναι χρησιμοποιώντας στυλό και χαρτί - μια λίστα με τους στόχους τους για τη νέα χρονιά, στην οποία θα επιστρέψουν την τελευταία μέρα του χρόνου για να δουν πόσους από αυτούς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν.

Υπάρχει άραγε νόημα σε όλη αυτή την διαδικασία; Γιατί και να γράψεις τους στόχους σου πώς ξέρεις πως είναι εφικτό να τους πετύχεις; Και τι θα γίνει αν στο τέλος της χρονιάς συνειδητοποιήσεις πως δεν κατάφερες ούτε τους μισούς από αυτούς που έθεσες και απογοητευτείς;

Κι όμως το να κάνεις μια λίστα με τους στόχους σου ακόμα κι αν δεν τους πετύχεις είναι πολύ σημαντικό και υπάρχουν 3 λόγοι γι' αυτό.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πως μια νέα πιο «φρέσκια» χρονιά ξεκινά για σένα

Το να φτιάξεις μια λίστα με στόχους την Πρωτοχρονιά είναι σχεδόν σαν να έχεις πατήσει το κουμπί της «επανεκκίνησης». Μπορείς να θέσεις νέους στόχους ή να επανεξετάσεις τους παλιούς και να καθορίσεις πώς θέλεις να τους αντιμετωπίσεις. Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι της νέας χρονιάς που θα θέσεις θα σε κάνουν να αναδιοργανώσεις όλα αυτά που θες να βελτιώσεις στη ζωή σου.

Γράφοντας τους στόχους σου θα τους δεις πιο καθαρά

Το να κάνεις μια λίστα με στόχους σού παρέχει μια πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση και σου επιτρέπει να σχεδιάσεις την πορεία σου για το μέλλον. Χωρίς στόχους, καταλήγεις να σπαταλάς καμιά φορά τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά σου, γεγονός που οδηγεί στο να αισθάνεσαι απροετοίμαστος/η για τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν. Για παράδειγμα το να έχεις βάλει ως στόχο το να ζητήσεις αύξηση ή να πάρεις προαγωγή θα σε βοηθήσει ώστε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά σε ευκαιρίες ανέλιξης ή ακόμα και σε καλύτερες προτάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Στο τέλος του χρόνου θα αισθανθείς πολύ καλά με τον εαυτό σου

Έχει τύχει να καταφέρεις ποτέ κάτι που στην αρχή σου φαινόταν αδύνατο; Θυμάσαι ποιο ήταν το συναίσθημα σου εκείνη την ώρα; Το ίδιο θα αισθανθείς λοιπόν, κι αν στο τέλος της χρονιάς - κι αφού έχεις κάνει μια λίστα με στόχους στην αρχή της - συνειδητοποιήσεις πως πέτυχες έστω κι έναν από τους στόχους που είχες θέσει. Σημασία δεν έχει πόσα κατάφερες αλλά ότι τα κατάφερες. Κι αυτό το συναίσθημα είναι που θα σε κάνει να νιώσεις χαρά για τη χρονιά που πέρασε, επειδή δεν έμεινες στάσιμος/η αλλά και ώθηση να πετύχεις ακόμα πιο πολλά πράγματα τη χρονιά που έρχεται. Γιατί πολύ απλά μπορείς.

pexels-arina-krasnikova-6218759.jpg