Ιγμορίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους

Ερμιόνη Σαρρή
Ιγμορίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους

Αποφύγετε τα αντιβιοτικά τηρώντας τα παρακάτω

Το κεφάλι σας πάει να σπάσει ενώ το βουνό από τα χαρτομάντιλα δίπλα σας όλο και μεγαλώνει. Και ναι η ιγμορίτιδα είναι γεγονός. Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε από τον πονοκέφαλο ενώ η ρινική συμφόρηση σας έχει φτάσει στο... αμήν! Αχ και να ξέρατε πόσο σας καταλαβαίνουμε(δεν είστε τα μοναδικά της θύματα βλέπετε). Αν, λοιπόν, θέλετε να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων από την πρώτη κιόλας στιγμή, δείτε τι πρέπει να κάνετε:


Εισπνοές με ευκάλυπτο και μέντα

Θα χρειαστείτε: 2 λίτρα βραστό νερό, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Εκτέλεση: Βράστε το νερό και ρίξτε το μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου και τις 2 της μέντας αντίστοιχα. Καλύψτε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και προσπαθήστε να εισπνεύσετε τον ατμό για 10 λεπτά. Ανάλογα την κατάστασή σας, μπορείτε να το επαναλάβετε μέχρι και δύο φορές μέσα στην ημέρα.

Πιείτε ζεστά υγρά: Κρύο έξω, μέσα ζέστη. Ο καιρός, αλλά και η κατάστασή σας τα επιβάλλει. Για αυτό δοκιμάστε ζεστά ροφήματα (χαμομήλι, αφέψημα μέντας, τσάι με λεμόνι) ή ακόμη καλύτερα μαγειρέψτε μία νοστιμότατη κοτόσουπα. Αν πάλι είστε των λαχανικών, διαλέξτε τα αγαπημένα σας, ρίξτε και μία σκελίδα σκόρδου στην κατσαρόλα και πείτε αντίο στις βλεννώδεις εκκρίσεις.

Κομπρέσες οι θαυματουργές: Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας που τις είχαν πάντα εύκαιρες στο συρτάρι. Γεμίστε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο (μέντας ή ευκαλύπτου). Ύστερα, πάρτε μία πετσέτα, βρέξτε την και τοποθετήστε την στα ιγμόρεια. Μόλις το πανί κρυώσει, βρέξτε το και πάλι. Κάντε τις συγκεκριμένες κινήσεις για 10 λεπτά περίπου και επαναλάβετέ το όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως είσαι εθισμένη στα... social media: Δες τα πιο συχνά σημάδια

Αϋπνίες και πονοκέφαλος; Nικήστε το hangover των γιορτών με αυτό το ρόφημα!