10 φυσικοί τρόποι να αφαιρέσεις την πλάκα από τα δόντια σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
10 φυσικοί τρόποι να αφαιρέσεις την πλάκα από τα δόντια σου

Δες πώς να το κάνεις και στο σπίτι

Η υγιεινή των δοντιών σου είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελείς στην καθημερινή σου –και μη- φροντίδα. Το ό,τι πρέπει να πλένεις τα δόντια σου τρεις φορές την ημέρα είναι κάτι που γνωρίζεις και που προφανώς δεν χρειαζόσουν εμάς για να το μάθεις. Τι γίνεται όμως με εκείνο το στρώμα πλάκας που σκληραίνει και καλύπτει την επιφάνεια των δοντιών σου;

Αναφερόμαστε στην οδοντική πλάκα που είναι γεμάτη βακτήρια και χαλάει τα λευκά σου δόντια. Όταν τη βλέπεις να εμφανίζεται, τρία είναι τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις: οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα και πολύ καλό ξέπλυμα. Όταν δεν αφαιρείται, γίνεται τραχύ και μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε ασθένεια των ούλων. Για να μην αναφέρουμε, ότι αυτοί οι κίτρινοι λεκέδες μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι αρκετά άσχημα για το χαμόγελό σου.

Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχουν τρόποι να την απομακρύνεις φυσικά όταν αρχίσει να δημιουργείται. Εμείς σου βρήκαμε όχι έναν, αλλά δέκα τρόπους για να τους δοκιμάσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, φλούδα πορτοκαλιού ή ακόμα και φράουλες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις το βίντεο παρακάτω.