Τα «μυστικά» που διασφαλίζουν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής

Τα «μυστικά» που διασφαλίζουν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής

Και τα μοιραζόμαστε μαζί σου!

Από τη στιγμή που αρχίζουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, δηλαδή μπαίνοντας στην εφηβεία και έπειτα, η καθημερινότητα εμπλουτίζεται από «ιεροτελεστίες» που σκοπό έχουν να μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη πιο υγιείς και δυνατές. Είναι η περίοδος που ανακαλύπτουμε τη «μαγεία» του μακιγιάζ, την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας, το προσωπικό μας στυλ! Συνήθως τότε είναι που κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες κόκκινες κηλίδες στο εσώρουχό μας, προμηνύοντας πώς κάπου εδώ ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής, το οποίο θα μας οδηγήσει στη γυναίκα -γιατί όχι και τη μαμά- που ονειρευόμαστε να γίνουμε στο μέλλον.

Ωστόσο, σε αντίθεση με όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, η εμμηνόρροια και ειδικά η σεξουαλική επαφή, αποτελούν δύο ζητήματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, τα οποία αρκετές από εμάς δεν είχαν την άνεση να κουβεντιάσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγαλώνοντας, να μη δώσουν τη σημασία που αναλογεί στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, γεγονός που αργότερα αποτέλεσε απειλή για την ίδια τους την υγεία. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να εκπαιδευόμαστε έγκαιρα σε μία τακτική και προσεκτική υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και ακριβώς αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε!

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα έμπειρα «μυστικά» που κάθε κορίτσι οφείλει να γνωρίζει σχετικά με την προστασία της ευαίσθητης περιοχής, καθώς και τα εξειδικευμένα προϊόντα, τα mini αξεσουάρ υγείας που πρέπει να έχει μαζί της πάντα και παντού, από το γραφείο μέχρι την τσάντα του γυμναστηρίου!

Ενισχύουμε την ανάπτυξη ωφέλιμης κολπικής χλωρίδας

Ένα βασικό κριτήριο που επηρεάζει σημαντικά την υγεία της ευαίσθητης περιοχής, είναι η φυσιολογική κολπική χλωρίδα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της. Πιο συγκεκριμένα, η κολπική χλωρίδα αποτελείται από βακτήρια φιλικά προς τον οργανισμό, τα οποία διατηρούν το pH του κόλπου μας στα φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή σε τιμές μεταξύ 3.8 και 4.5. Οι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία αυτής της τιμής, είναι το αίμα που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου, η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών καθώς και η δίχως προφυλάξεις σεξουαλική επαφή. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να προμηθευτούμε έναν απαλό αφρό καθαρισμού όπως είναι το καινοτόμο AQUASOL FEMINA Intimate Cleansing Foam, το οποίο περιέχει έναν ισχυρό συνδυασμό από αλόη, πρεβιοτικά, γαλακτικό οξύ και ινουλίνη, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση και διατηρεί την καλή υγεία του κόλπου.

kolpou

Επιλέγουμε εσώρουχα καλύτερης ποιότητας

Εάν μέχρι πρόσφατα τα μοναδικά μας κριτήρια για την επιλογή εσωρούχων, ήταν το σχέδιο, το χρώμα, το ταμπελάκι και η τιμή, μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο διαλέγουμε τα εσώρουχά μας. Είναι εξαιρετικά πιθανό τα συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, να μην επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή να «ανασάνει» επαρκώς, να προκαλούν έντονο κνησμό, ερυθρότητα ακόμη και εσωτερικές φλεγμονές που δεν είναι ευδιάκριτες. Στενά κιλοτάκια και χαμηλής ποιότητας υφάσματα, ερεθίζουν το δέρμα ενώ μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και τις συνθήκες του κόλπου, όπως το pΗ, την οσμή και το χρώμα των υγρών που παράγει. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέγουμε μόνο βαμβακερά, ανοιχτόχρωμα εσώρουχα που μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες -χωρίς να καταστραφούν, τα οποία «αγκαλιάζουν» με άνεση το σώμα μας και δεν προκαλούν ενοχλητικούς ερεθισμούς. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής που επιλέγουμε, όπως είναι οι σερβιέτες και τα ταμπόν.

tampon

Απολαμβάνουμε το σεξ λαμβάνοντας προφυλάξεις

Δεν έχει καμία σημασία εάν βρισκόμαστε σε μία μακροχρόνια σχέση που υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, καθώς η χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής δεν είναι μόνο ένας τρόπος να προφυλαχθούμε από τα πιθανά Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ή από κάποια απρόσμενη εγκυμοσύνη, αλλά είναι και μία απαραίτητη «πανοπλία» για την υγεία του κόλπου μας. Είναι εξαιρετικά πιθανό η έντονη τριβή σε συνδυασμό με τις εκκρίσεις του συντρόφου μας κατά τη διάρκεια της επαφής, να προκαλέσουν ανεπιθύμητες επιπλοκές στη φυσική λειτουργία του κόλπου μας, επηρεάζοντας τη χλωρίδα και προκαλώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως αυτό της φλόγωσης. Επιπλέον, καλό θα ήταν μετά την ερωτική επαφή να πηγαίνουμε απευθείας στην τουαλέτα, έτσι ώστε μέσω της ούρησης να απομακρύνουμε τυχόν βακτήρια από την περιοχή του κόλπου και στη συνέχεια, να πλενόμαστε εξωτερικά με άφθονο χλιαρό νερό και ένα εξειδικευμένο, απαλό καθαριστικό που θα φροντίσουμε να υπάρχει πάντα στην τσάντα μας η στο νεσεσέρ μας, ιδιαίτερα για αυτές τις περιπτώσεις.

Εξοπλιζόμαστε με το «must have» γυναικείο αξεσουάρ

Ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού, οφείλουμε να είμαστε ακόμη πιο σχολαστικές με τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, καθώς τα τακτικά μπάνια στη θάλασσα, η επαφή με το νερό και την άμμο, μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ανεπιθύμητων λοιμώξεων. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να έχουμε πάντα στις αποσκευές, την τσάντα, το ντουλαπάκι του μπάνιου ή του αυτοκινήτου μας, ένα πρακτικό, εύχρηστο mini αξεσουάρ υγείας όπως τον απαλό αφρό AQUASOL FEMINA Intimate Cleansing Foam που περιέχει περισσότερες από 120 δόσεις, διαθέτει δοσιμετρική αντλία και ένα ισχυρό σύμπλεγμα φυσικών συστατικών, το οποίο ενυδατώνει, προστατεύει και καταπραΰνει την ευαίσθητη περιοχή, ενώ μας παρέχει μια ευχάριστη αίσθηση καθαριότητας και δροσιάς όπου κι αν βρισκόμαστε!

Extra tip: Για εσένα που παρουσιάζεις μία μεγαλύτερη ευαισθησία στην ευαίσθητη περιοχή, με αποτέλεσμα να έρχεσαι συχνά αντιμέτωπη με γυναικολογικές παθήσεις όπως η βακτηριακή κολπίτιδα, η μυκητιασική κολπίτιδα ή καντιντίαση και η κολπική ατροφία, τότε καλό θα ήταν να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου ένα εξειδικευμένο σκεύασμα που θα στοχεύει συγκεκριμένα στα συμπτώματα της κάθε περίπτωσης και θα σε ανακουφίζει από αυτά. Ο φαρμακοποιός ή ο γιατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει.

Κλείνοντας, εάν μετά την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου έχεις ακόμη άλυτες απορίες που σχετίζονται με την υγεία και την προστασία της ευαίσθητης περιοχής, να ξέρεις πως μπορείς να επισκεφθείς την νέα, μοντέρνα σελίδα της σειράς www.aquasolfemina.gr και να αναζητήσεις τις έγκυρες απαντήσεις των ειδικών στην ολοκληρωμένη και ενημερωμένη ενότητα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ»!

Να θυμάσαι ότι τα προϊόντα της σειράς Aquasol Femina μπορείς να τα βρείς σε όλα τα φαρμακεία.