Θες βέλτιστα επίπεδα υγείας; Δοκίμασε εκχύλισμα φύλλων ελιάς

Θες βέλτιστα επίπεδα υγείας; Δοκίμασε εκχύλισμα φύλλων ελιάς

Όλα όσα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σου.


Η μεσογειακή διατροφή είναι μια πολύ καλή μέθοδος για την προώθηση της μακροζωίας. Βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, διαβήτη τύπου 2 και άλλων προβλημάτων υγείας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα στοιχεία της συγκεκριμένης διατροφής μελετώνται στενά για τα ατομικά τους οφέλη.

Το ελαιόλαδο, το no1 στοιχείο της μεσογειακής διατροφής φημίζεται για τα τεράστια οφέλη που έχει για τον οργανισμό. Εξαιρετικά πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά, ενισχύει την καρδιακή λειτουργία και όχι μόνο. Νέες μελέτες έχουν επικεντρωθεί σε ένα άλλο μέρος της ελιάς: το φύλλο της.

Το φύλλο της ελιάς περιέχει μια υγιή ποσότητα ελευρωπαΐνης (η ίδια ευεργετική ένωση που βρίσκεται στο ελαιόλαδο) η οποία διαθέτει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς διατίθεται στην αγορά σε μορφή συμπληρώματος, είτε ως βάμμα, ως τσάι ή σκόνη. Εάν καταναλώνεται σε μορφή τσαγιού, είναι προτιμότερη η χρήση φρέσκων φύλλων αντί για αποξηραμένα.


HEALTH TRENDS 2022

Better life! 10 health trends που αξίζει να υιοθετήσεις το 2022

4 καλοί λόγοι για να δοκιμάσεις το εκχύλισμα φύλλων ελιάς

https://www.instagram.com/p/B6-ZLbOhIRH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Μειώνει την πίεση του αίματος

Μερικές από τις πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με ήπια έως μέτρια υπέρταση. Καλό θα ήταν ωστόσο να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν την εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

2) Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης

Μια πολλά υποσχόμενη μελέτη που διεξήχθη στο Ισραήλ έδειξε ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει σημαντικό αντίκτυπο σε ενήλικες με διαβήτη τύπου II. Οι άνθρωποι που έπαιρναν εκχύλισμα φύλλων ελιάς δύο φορές την ημέρα για 14 εβδομάδες, είχαν χαμηλότερη γλυκόζη από εκείνους που έπαιρναν κάποιο άλλο φάρμακο.

3) Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης, βελτιώνει τα λιπίδια και είναι αντιφλεγμονώδες.

4) Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός μας από βλάβες στο DNA που προκαλούνται από το καθημερινό στρες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: