Better life! 10 health trends που αξίζει να υιοθετήσεις το 2022

Μαρία Ροδίτη
Better life! 10 health trends που αξίζει να υιοθετήσεις το 2022

Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό! Φρόντισέ τη ακόμα περισσότερο κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου το 2022!

«Καλή χρονιά με υγεία», «υγεία πάνω από όλα»! Αυτές είναι μόνο μερικές φράσεις που συνηθίζαμε να λέμε με την έλευση της νέας χρονιάς χωρίς όμως να δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε αυτό που ξεστομίζαμε. Ήταν μια ευχή κάπως… αυτόματη! Όχι, βέβαια, τα τελευταία δύο χρόνια που μας «έπληξε» η πανδημία και που καταλάβαμε πραγματικά τη σημασία της υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κορονοϊός μάς έκανε όλους να δώσουμε βάση στην υγεία μας, να την εκτιμήσουμε και να τη φροντίσουμε ακόμα περισσότερο, πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να συμβαίνει. Γιατί μη μου πεις… Κι εσύ στο παρελθόν μπορεί να είχες αμελήσει το ετήσιο check up σου ή να είχες «ξεχάσει» το ετήσιο ραντεβού στον γυναικολόγο σου. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο ο φόβος μη βρεθεί κάτι. Ε, ήρθε η ώρα να τα ξεπεράσεις όλα αυτά και όχι μόνο!

banio

Θέλεις να μεγαλώσεις όμορφα; Πλένε καθημερινά την πλάτη σου μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο

Το 2022 είναι η στιγμή να ενδιαφερθείς ακόμα περισσότερο για την καλή υγεία σου – σωματική και ψυχική-, να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, να κάνεις πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερη μέσα και έξω. Το αξίζεις, άλλωστε. Κι αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις…

Θα υιοθετήσεις τα πιο hot health trends του 2022, τα οποία θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως!

#1 Περισσότερα πρεβιοτικά και προβιοτικά στη διατροφή

Τα πρεβιοτικά ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των υδατανθράκων και αποτελούν την «τροφή» για τα καλά βακτήρια, τα προβιοτικά, τα οποία διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Πρεβιοτικά θα βρεις σε τροφές, όπως οι μπανάνες, τα κρεμμύδια και τα μούρα, ενώ προβιοτικά εμπεριέχονται κυρίως στο πρόβειο γιαούρτι.

#2 Γίνε fit χρησιμοποιώντας fitness apps

Αναζήτησε apps που να μετρούν τα βήματα που κάνεις καθημερινά και τις θερμίδες που καις, που να έχουν εύκολα προγράμματα γυμναστικής και να σε κάνουν να θέλεις να ασκηθείς. Έτσι, και θα ανυπομονείς να γυμνάζεσαι και θα έχεις ένα υγιές σώμα μέσα και έξω.

via GIPHY

#3 Περιόρισε το αλκοόλ

Θα μου πεις… Μέσα σε τόσες καραντίνες και με την παραμονή στο σπίτι πού χρόνος για ποτάκι; Κι όμως, αν το παρατηρήσεις τα ήπιες τα κρασάκια σου απολαμβάνοντας την άνεση του καναπέ σου.

Το 2022, λοιπόν, μείωσε το αλκοόλ που καταναλώνεις και κάνε το καλύτερο δώρο στον οργανισμό σου!

#4 Βρες τη γαλήνη με… apps διαλογισμού

Σύμφωνα με ειδικούς, ο διαλογισμός προσφέρει οφέλη, όπως η καλή διάθεση, η διάρκεια προσοχής, η μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και η διαχείριση δύσκολων συναισθηματικών καταστάσεων. Θες κι άλλα για να αρχίσεις το searching στο App Store και να βρεις την εφαρμογή που θα σε κάνει να είσαι ζεν πάντα και παντού το 2022;



#5 «Αγκάλιασε» τη φυσική ομορφιά

Περιποιήσου την επιδερμίδα σου, χρησιμοποίησε λιγότερο μακιγιάζ και «πέταξε» τα φίλτρα που σε κάνουν να μοιάζεις μια άλλη! Έτσι, θα έχεις καλή ψυχική υγεία και θα αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου.

Wait! Στην gallery θα βρεις κι άλλα health trends του 2022, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο λόγος που «κοκκινίζουν» τα μάγουλά μας στο κρύο

Θέλεις ένα άμεσο boost για το ανοσοποιητικό σου; 3 μυστικά για να το πετύχεις