Υποφέρεις από αλλεργίες της άνοιξης; 5 φυσικοί τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Υποφέρεις από αλλεργίες της άνοιξης; 5 φυσικοί τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Δοκίμασέ τες για να ανακουφιστείς άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

H άνοιξη είναι μοναδικά αγαπημένη εποχή του χρόνου. Δυστυχώς όμως πολλές από εμάς υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα, φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση και καταρροή, πονοκεφάλους, κόκκινα μάτια κ.ά. Οι περισσότερες γυναίκες περνούν σχετικά ήπια την εποχική αλλεργία, άλλες ωστόσο ταλαιπωρούνται έντονα και για αρκετό καιρό.

Πώς εμφανίζεται η εποχική αλλεργία

Προκύπτει συνήθως από την έκθεσή μας σε σπόρια ή γύρη που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από μύκητες, χόρτα, δέντρα και άλλα φυτά. Αυτό οδηγεί στην παραγωγή χημικών ουσιών όπως η ισταμίνη. Η ισταμίνη προσπαθεί να επιτεθεί ή να εκδιώξει τον εισβολέα στο ανοσοποιητικό μας με αποτέλεσμα τα ενοχλητικά συμπτώματα που περιγράφονται παραπάνω.

Όσες εμφανίζουν εποχιακές αλλεργίες έχουν επίσης δυσανεξία σε ορισμένες τροφές τις οποίες δεν μπορούν να αφομοιώσουν εύκολα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας, το ψωμί/σιτάρι, ορισμένοι ξηροί καρποί και το αλκοόλ καλό είναι να αποφεύγονται από τα αλλεργικά άτομα.



allergia spiti

Υποφέρετε από κάποια αλλεργία; Μήπως φταίει το σπίτι σας για αυτό;

5 φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστείς από τις αλλεργίες

1) Ενυδάτωση μέσω νερού

Προσπάθησε να πίνεις 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό μόλις ξυπνήσεις. Περίμενε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν φας ή πιεις κάτι. Πες ναι στις σούπες που περιέχουν πράσινα λαχανικά, φασόλια, βρώμη, κινόα, κεχρί, μανιτάρια.

2) Ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό

Όταν τα ιγμόρειά σου είναι βουλωμένα, ξεπλύνέ τα. Συστίνεται η χρήση ρινικού σπρέι με φυσιολογικό ορό. Κάνε ρινικές πλύσεις τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, έτσι ώστε οι ρινικές οδοί να παραμείνουν υγρές.

3) Κερσετίνη και φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Η κερσετίνη βρίσκεται σε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Η κερσετίνη έχει δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον ερεθισμό των αεραγωγών ενώ βελτιώνει τη συνολική υγεία. Σε συμπυκνωμένες δόσεις, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της σοβαρής αναφυλακτικής αντίδρασης σε ορισμένα τρόφιμα.

4) Εσπεριδοειδή

Πλούσια σε βιταμίνη C, βιοφλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα εσπεριδοειδή (ειδικά τα λεμόνια) είναι εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης και την πρόληψη των συμπτωμάτων των εποχιακών αλλεργιών.

5) Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα φαίνεται σαν μια περίεργη επιλογή για την ανακούφιση των αλλεργιών ωστόσο αξίζει να τη δοκιμάσεις. Έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει κάθε είδους σύμπτωμα συμπεριλαμβανομένων των υπερβολικών αντιδράσεων ισταμίνης και της φλεγμονής.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: