Αν μισείς το πρωινό ξύπνημα αυτά τα tips θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις

Αν μισείς το πρωινό ξύπνημα αυτά τα tips θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις

Πώς θα σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι και θα κάνεις το πρωινό ξύπνημα κομμάτι της ζωής σου.

Η αλήθεια είναι ότι το πρωινό ξύπνημα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Το να ξυπνάς στις 6 το πρωί, όταν οι άλλοι κοιμούνται και έξω έχει σκοτάδι, δεν ακούγεται τόσο δελεαστικό πόσο μάλλον όταν την προηγούμενη ημέρα δούλευες μέχρι αργά το βράδυ.

Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί λόγοι για να προσπαθήσεις να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς απ' ότι συνήθιζες αφού σε βάθος χρόνου θα βελτιώσεις την παραγωγικότητα, τον τρόπο σκέψης αλλά και τη φυσική σου κατάσταση. Πώς θα γίνεις λοιπόν πρωινός τύπος; Έχουμε τις απαντήσεις που έψαχνες!

Η ομιλήτρια και συγγραφέας, Gabrielle Bernstein, μοιράστηκε τις συμβουλές της στο poosh.com και ανέφερε: «Το πρωί είναι μια ιερή ώρα και η στιγμή που επιλέγουμε πώς θέλουμε να πάει η υπόλοιπη μέρα. Ετοιμαστείτε να κερδίσετε ξεκινώντας τη μέρα σας με μια πρακτική που αποκαλώ Μέθοδο Ημερήσιας Σχεδίασης. Το διδάσκω στο νέο μου βιβλίο, Super Attractor: Methods for Manifesting a Life Beyond Your Wildest Dreams. Είναι εύκολο να γίνει. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, ανοίξτε το ημερολόγιό σας και απαντήστε σε αυτές τις τέσσερις ερωτήσεις:

• Πώς θέλω να νιώσω σήμερα;
• Ποιος θέλω να είμαι σήμερα;
• Τι θέλω να λάβω σήμερα;
• Τι θέλω να δώσω σήμερα;

Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος σε 5 βήματα

1) Δώσε έμφαση στη ρουτίνα του ύπνου σου

Όρισε μια νέα ώρα ύπνου λίγο νωρίτερα από αυτή που συνήθιζες ώστε να μπορείς να ξυπνάς ανανεωμένη και ξεκούραστη.

2) Πες όχι στην αναβολή

Μην φορτίζεις το κινητό στο κρεβάτι σου και μη το χρησιμοποιείς ως ξυπνητήρι. Αυτό θα σε αναγκάσει να σηκωθείς για να κλείσεις την υπενθύμιση με αποτέλεσμα να ξυπνάς αρκετά πιο εύκολα.

Γιατί το φως είναι θεραπευτικά ωφέλιμο και σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να μας βοηθήσει;

3) Απόφυγε το χουζούρεμα

Αντί να δίνεις στον εαυτό σου δέκα ακόμη λεπτά ύπνου προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Μόλις το συνηθίσεις, θα δεις πόσο ωφέλιμο είναι για την πρωινή σου ρουτίνα.

4) Βάλε στη ζωή σου τις αναπνοές

Κάνε εξάσκηση στις βαθιές αναπνοές: ο lifecoach ο Ryan Haddon αναφέρει στο poosh.com: «Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας για πέντε λεπτά, καθίστε όπου κι αν βρίσκεστε, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή που εισέρχεται και βγαίνει. Μπορείτε να επαναλάβετε μια φράση ή μάντρα σε κάθε εισπνοή/εκπνοή ή να εστιάσετε στο διάστημα μεταξύ των αναπνοών. Εάν ο νους περιπλανιέται, απλά προσέξτε το και, χωρίς κρίση, φέρτε απαλά το μυαλό πίσω στην αναπνοή».

5) Θέσε στόχους

Πριν πέσεις για ύπνο, κάνε μια λίστα δίνοντας προτεραιότητα στις υποχρεώσεις που πρέπει να ολοκληρώσεις την επόμενη μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς τι χρειάζεται να κάνεις για να εξοικονομήσεις χρόνο και τι έχει στα αλήθεια προτεραιότητα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com