To mouth taping είναι το πιο αμφιλεγόμενο trend στο TikTok ενάντια στο ροχαλητό

To mouth taping είναι το πιο αμφιλεγόμενο trend στο TikTok ενάντια στο ροχαλητό

Η απρόσμενη λύση ενάντια στο ροχαλητό που έχει διχάσει τον κόσμο του διαδικτύου.

Το ροχαλητό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ύπνου και ενοχλεί ιδιαίτερα τους γύρω μας. Ένα νέο trend που υπόσχεται να βάλει τέλος στο ροχαλητό, έχει γίνει viral τελευταία στο TikTok συγκεντρώνοντας περισσότερες από 115 εκατομμύρια προβολές. Ουσιαστικά πρόκειται για κλείσιμο του στόματος με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να αναπνέεις από τη μύτη όσο κοιμάσαι.

Το mouth taping είναι το νέο trend στο TikTok

Χιλιάδες ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν αυτή την περίεργη «θεραπεία», η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσω μια τηλεοπτικής εκπομπής και γενικότερα των social media.

Οι υπέρμαχοι της πρακτικής αυτής τοποθετούν μια κολλώδη αυτοκόλλητη λωρίδα (συνήθως σελοτέιπ) είτε οριζόντια είτε κάθετα στα χείλη τους. Η πρακτική αυτή λένε ότι σταματάει το ροχαλητό, εν μέρει ανακατευθύνοντας την αναπνοή από τη μύτη.

Η στοματική αναπνοή συνδέεται με μια σειρά από διάφορα προβλήματα υγείας, υποστηρίζει στο bustle.com ο Chester Wu, Ψυχίατρος με εξειδίκευση στην ιατρική ύπνου. Σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία, πονόλαιμο, κακή αναπνοή και τερηδόνα, μεταξύ άλλων.

Στο TikTok, αρκετοί δημοφιλείς δημιουργοί κλείνουν το στόμα τους με ταινία κατά τη διάρκεια του ύπνου και υποστηρίζουν ότι τους βοηθά να κοιμούνται καλύτερα. Η @isabelle.lux λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κοιμηθεί χωρίς στοματική ταινία και η @celia.gercovich είναι επίσης μεγάλη θαυμάστρια του συγκεκριμένου trend.

Πώς η υγρασία επιδεινώνει τον καύσωνα και απειλεί ανθρώπινες ζωές

Η συγκεκριμένη πρακτική αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την ιατρική κοινότητα αφού μπορούσε να αποβεί πολύ επικίνδυνη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας επαγγελματίας γιατρός θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις εάν το mouth taping είναι μια καλή επιλογή για εσένα αφού θα ελέγξει για άλλα υποκείμενα ζητήματα υγείας όπως η υπνική άπνοια ή οι ρινικοί πολύποδες.

Φυσικά, το mouth taping δεν είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από το ροχαλητό. Άλλες εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν τον ύπνο στο πλάι με ένα ειδικό πλευρικό μαξιλάρι ύπνου, έτσι ώστε το στόμα σου να παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com