Δεν κινδυνεύεις από αφυδάτωση μόνο το καλοκαίρι! 4 τρόποι να την αποφύγεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Δεν κινδυνεύεις από αφυδάτωση μόνο το καλοκαίρι! 4 τρόποι να την αποφύγεις

Πώς θα πίνεις περισσότερο νερό για να παραμένεις ενυδατωμένη τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Σίγουρα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για τη σημασία της ενυδάτωσης και πόσο αναγκαίο για τον οργανισμό είναι να πίνεις 2-3 λίτρα νερό την ημέρα.

Το νερό βοηθά να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και είναι απαραίτητο για να γίνονται σωστά οι περισσότερες φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η υψηλή θερμοκρασία μας αναγκάζει να πίνουμε περισσότερα υγρά και μας υπενθυμίζει πως η καλή ενυδάτωση κρίνεται απαραίτητη. Αντίθετα, στις χαμηλές θερμοκρασίες το σώμα δεν μας δίνει εύκολα ενδείξεις για το πόσο νερό έχουμε χάσει με αποτέλεσμα να ξεχνάμε να το αναπληρώσουμε. Σύμφωνα με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire, το κρύο μπορεί να αλλάξει (ή να μειώσει) την αίσθηση της δίψας μας.

Ελάχιστες από εμάς γνωρίζουν πως είναι εξίσου σημαντικό να παραμένεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με απλούς αλλά έξυπνους τρόπους.

4 τρόποι για να παραμείνεις ενυδατωμένη

1) Βάλε στη διατροφή σου τροφές που ενισχύουν την ενυδάτωση

Πες ναι σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού όπως: μήλο, πεπόνι, αγγούρι, μούρα κ.ά.

2) Δοκίμασε τα μέταλλα

Στα φαρμακεία θα βρεις αναβράζοντα δισκία με μέταλλα τα οποία μπορείς πανεύκολα να προσθέσεις στο νερό σου για να παραμείνεις καλά ενυδατωμένη.

3) Φτιάξε το δικό σου νερό με γεύσεις

Σε μια κανάτα νερό ρίξε φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας και φέτες από αγγούρι. Μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με φρούτα όπως φράουλα ή raspberries.

Κι όμως: Δεν μπορούν όλοι να νιώσουν την περίφημη «τόνωση» από την καφεΐνη και αυτός είναι ο λόγος

4) Απόφυγε την καφεΐνη

Μείωσε την ποσότητα καφέ που καταναλώνεις καθημερινά και προσπάθησε να μην επιλέγεις ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη (τσάι, ενεργειακά ποτά) γιατί σε αφυδατώνουν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com