Τι πρέπει να λάβεις υπόψιν σου σοβαρά αν ξυρίζεις τα πόδια σου κάθε εβδομάδα

Τι πρέπει να λάβεις υπόψιν σου σοβαρά αν ξυρίζεις τα πόδια σου κάθε εβδομάδα
Pexels

Μια αλήθεια ήρθε να «ταράξει» πολλές γυναίκες που ξυρίζουν τα πόδια τους σε εξαιρετικά συχνή βάση.

Σίγουρα, η χρήση ξυραφιού για να απαλλαχθούμε από τις ανεπιθύμητες τρίχες είναι μια συνηθισμένη πρακτική ομορφιάς, με ορισμένες γυναίκες να ξυρίζονται σχεδόν κάθε δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, η γκουρού της αποτρίχωσης Trish Coulton με έδρα το Λονδίνο, η οποία είναι η ιδρύτρια του ινστιτούτου Bondi Body, λέει ότι η μέθοδος κάνει κακό στο σώμα μας.

Η Trish Coulton ισχυρίζεται ότι «τα ξυραφάκια μεταφέρουν περισσότερα βακτήρια από οποιοδήποτε προσωπικό εργαλείο» και όταν κοβόμαστε, τα βακτήρια αυτά μπορούν να εξαπλωθούν στις πληγές και να προκαλέσουν φλεγμονή και δερματικές μολύνσεις.

Οι γυναίκες «κρυώνουν σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από τους άνδρες» και αυτός είναι ο λόγος

Η ίδια δήλωσε: «Με το ξύρισμα ουσιαστικά "κουρεύετε" τις τρίχες σας και τις κόβετε στο ύψος της επιφάνειας του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε 24 ώρες οι περισσότεροι από εμάς θα νιώσουμε την αναγέννησή τους σαν αγκαθάκια. Αυτή η γρήγορη λύση δεν είναι επίσης ιδανική για όσους έχουν ευαίσθητο ή επιβαρυμένο δέρμα, καθώς τα ξυραφάκια μεταφέρουν περισσότερα βακτήρια από οποιοδήποτε άλλο προσωπικό εργαλείο. Στην πραγματικότητα, απλώνετε νεκρό, σάπιο δέρμα στις πιο ευαίσθητές σας περιοχές και αν έχετε κοπεί ή τραυματιστεί στο ξύρισμα, αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή και δερματικές μολύνσεις επίσης».

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το ξύρισμα ως τον ευκολότερο τρόπο αφαίρεσης των τριχών, η Trish Coulton υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Έτσι, δήλωσε: «Είναι η πιο παρωχημένη μέθοδος αφαίρεσης τριχών από το σώμα, καθώς ανάλογα με την εποχή ή τον ρυθμό ανάπτυξης των τριχών σας, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σχεδόν καθημερινά».

Ορισμένες δημοφιλείς μορφές αποτρίχωσης περιλαμβάνουν τις κρέμες αποτρίχωσης, οι οποίες μπορούν να γίνουν στο σπίτι, την αποτρίχωση με λέιζερ και την αποτρίχωση με κερί. Η Trish Coulton λέει χαρακτηριστικά: «Αν πρόκειται να ξυριστείτε, να χρησιμοποιείτε πάντα αφρό. Αυτό θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και λείανση του δέρματος και θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εξανθημάτων στο ξύρισμα. Αν βρεθείτε με κάποιο τσίμπημα ή κόψιμο, σκουπίστε το αίμα με ένα καθαρό στεγνό χαρτομάντιλο και αφήστε την περιοχή να αεριστεί για να της δώσετε χρόνο να πήξει λίγο το αίμα και να σταματήσει η αιμορραγία».

Η ειδικός προσθέτει ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις την αποτρίχωση στο σπίτι, καθώς μπορεί να προκαλέσει μώλωπες και φουσκάλες. Αντ' αυτού, θα πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία. «Οι τρίχες αναπτύσσονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, γι' αυτό είναι πάντα καλύτερο να τις φροντίζει ένας επαγγελματίας», κατέληξε.

Το να λες «όχι» σε ανεπιθύμητες εορταστικές προσκλήσεις είναι «καλό για την ψυχική υγεία»

pexels-cottonbro-studio-4156341.jpg