Η ακριβής ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις την ημέρα για να κάψεις λίπος στην κοιλιά

Η ακριβής ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις την ημέρα για να κάψεις λίπος στην κοιλιά
Pexels

Σχεδόν κάθε λειτουργία του σώματός μας βασίζεται στο νερό σε κάποιο βαθμό και η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τρομακτικές συνέπειες.

Πίνοντας περισσότερο νερό και κόβοντας τα ανθρακούχα ή ζαχαρούχα ποτά, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την υγεία μας προστατεύοντας τα όργανά μας. Ακόμη, η πλήρης ενυδάτωση θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την καύση του λίπους της κοιλιάς.

Με το που αλλάζει η χρονιά, οι άνθρωποι συχνά θέλουν να επαναφέρουν και να επαναφορτίσουν το σώμα τους. Πολλοί από εμάς θα έχουν «αντικαταστήσει» το νερό με κρασί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και θα έχουν φάει περισσότερο από το συνηθισμένο. Ενώ πολλοί επιστρέφουν στο γυμναστήριο ή εφοδιάζουν το ψυγείο τους με επιπλέον λαχανικά, οι ειδικοί λένε ότι απλά και μόνο η κατανάλωση περισσότερου νερού θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά.

Σχεδόν κάθε λειτουργία του σώματός μας βασίζεται στο νερό σε κάποιο βαθμό και η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τρομακτικές συνέπειες. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρόσληψη νερού παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην απώλεια βάρους.

Η αλήθεια για τις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και αν είναι μουχλιασμένες

Η ανώτερη ειδική διαιτολόγος της Bupa στο νοσοκομείο Cromwell, Maya Aboukhater, δήλωσε: «Ακόμα και αν έχετε υγιές βάρος για το ύψος σας, ο καθένας μπορεί να έχει αυτό το είδος του σπλαχνικού λίπους γύρω από τα εσωτερικά του όργανα. Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και υγιεινών λιπαρών, όπως αυτά που βρίσκονται στη μεσογειακή διατροφή, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και να αποτρέψετε τη συσσώρευση σπλαχνικού λίπους. Άλλωστε το συσσωρευμένο κοιλιακό λίπος συνδέεται με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα καρδιάς και κυκλοφορικού, υψηλή αρτηριακή πίεση και εγκεφαλικά επεισόδια, άπνοια ύπνου, καρκίνο του εντέρου, αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη τύπου δύο».

Η κατανάλωση μόλις έξι έως οκτώ ποτηριών νερού κάθε μέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση του λίπους της κοιλιάς. Η αντικατάσταση των ενεργειακών ποτών και των ποτών με ζάχαρη/γλυκαντικά με νερό θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στο βάρος και τη συνολική μας υγεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι πρέπει να πίνουμε έξι έως οκτώ φλιτζάνια υγρών την ημέρα - αυτό περιλαμβάνει το τσάι, τον καφέ και ένα φλιτζάνι σούπα.

Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες που μπορεί να σε γλιτώσει από τα κρυολογήματα του χειμώνα

Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα και το κλειδί είναι να ξεκινάμε να πίνουμε το πρωί και να συνεχίζουμε να πίνουμε τακτικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνεται ως σκέτο νερό και μπορεί να περιλαμβάνει το γάλα με λιγότερα λιπαρά ή/και ποτά με λιγότερη ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη, όπως τα κονιάκ με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, το τσάι και ο καφές».

Τα σημάδια της αφυδάτωσης είναι ορατά στο χρώμα των ούρων μας, προσθέτει το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα σκούρα και με έντονη οσμή ούρα είναι σαφές σημάδι αφυδάτωσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλή ένδειξη ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό.

Τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, καθώς και φασόλια, ψάρια, αυγά, μικρές ποσότητες ακόρεστων λιπαρών, όπως το ελαιόλαδο, και γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά ή ροφήματα σόγιας, θα μπορούσαν, τέλος, να βοηθήσουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς.

pexels-andrea-piacquadio-863974.jpg