Ποιες τροφές είναι καλές για μετά το hangover;

Ποιες τροφές είναι καλές για μετά το hangover;
Pexels

Δεν είσαι η μόνη που ήπιε παραπάνω στις γιορτές και σίγουρα δεν μπορεί να μην έχει επηρεάσει αυτό την καθημερινότητά σου.

Δεν είσαι η μόνη που ήπιε παραπάνω στις γιορτές και σίγουρα δεν μπορεί να μην έχει επηρεάσει αυτό την καθημερινότητά σου. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να μην το παρακάνεις εξ αρχής, ωστόσο είναι δύσκολο να αντισταθείς σε γιορτινές συγκεντρώσεις με ποτό. Έτσι, σε μια προσπάθεια να αποφύγεις να περάσεις την επόμενη μέρα αγκαλιά με παυσίπονα, είναι σημαντικό να καταναλώνεις θρεπτικές τροφές που είναι ήπιες για το στομάχι.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας και διατροφής στο Prepped Pots powered by MuscleFood, έχουν βρει μια ομάδα συγκεκριμένων φρούτων, καθένα από τα οποία μπορεί να συμβάλει σε κάποιο βαθμό στην αναπλήρωση των χαμένων υγρών, ηλεκτρολυτών και θρεπτικών συστατικών. Αν και αυτές οι τροφές μπορεί να μην θεραπεύουν πλήρως το hangover, μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να επιταχύνουν την ανάρρωση.

Η αλήθεια για τις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και αν είναι μουχλιασμένες

«Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να πίνουν ένα ή ίσως και πέντε ποτά παραπάνω κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτασμών. Αν ξυπνήσετε με ένα πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, να έχετε κατά νου ότι οι διατροφικές σας επιλογές επηρεάζουν σημαντικά το πόσο καλά αναρρώνει ο οργανισμός σας από το ποτό. Αν και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα λιπαρά τρόφιμα θεραπεύουν το hangover επειδή επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ακόμη χειρότερα. Καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να σας αφήσουν αφυδατωμένους και στερημένους από βασικά θρεπτικά συστατικά, είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με τροφές πλούσιες σε αυτά. Για ένα πρωινό κατά του hangover, φροντίστε να ετοιμάσετε ένα γεύμα που περιλαμβάνει τρόφιμα που υποστηρίζουν την ανάρρωσή σας, όπως ενυδατικά τρόφιμα, πηγές πρωτεΐνης, τρόφιμα πλούσια σε ηλεκτρολύτες και σύνθετους υδατάνθρακες. Μια καλή συμβουλή είναι να εφοδιάσετε το ψυγείο με αυτές τις υγιεινές τροφές πριν από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να μπείτε στον πειρασμό να παραγγείλετε ένα φαγητό από έξω την επόμενη μέρα».

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να πίνεις άφθονο νερό, επειδή το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό.

Το να λες «όχι» σε ανεπιθύμητες εορταστικές προσκλήσεις είναι «καλό για την ψυχική υγεία»

Ακολουθούν οι επτά καλύτερες τροφές για να θεραπεύσεις το hangover:

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται κυστεΐνη, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των τοξικών υποπροϊόντων του μεταβολισμού του αλκοόλ. Είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης και παρέχουν διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση αυγών για πρωινό είναι εξαιρετική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του hangover. Ένα άλλο καλό πράγμα για τα αυγά είναι ότι είναι πολύ ευέλικτα, οπότε μπορείς να τα φας όπως τα προτιμάς, είτε είναι τηγανητά, είτε βραστά, είτε ομελέτα, είτε ως ομελέτα.

Φρούτα

Τα μούρα, τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι ευεργετικά επειδή προσφέρουν αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη διαδικασία ανάκαμψης του οργανισμού. Καταπολεμούν τις φλεγμονές στο σώμα και βοηθούν στην απαλλαγή από το αλκοόλ. Μπορείς να επιλέξετε μια νόστιμη φρουτοσαλάτα, να προσθέσεις φρούτα και μούρα στο μπολ με το γιαούρτι ή το κουάκερ ή να τα καταναλώσεις ως δροσιστικό σνακ μόνα τους.

Άπαχα κρέατα

Το αλκοόλ εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει ορισμένα αμινοξέα και αυτό μπορεί να συμβάλει στα συμπτώματα του hangover, όπως η κόπωση και η χαμηλή διάθεση. Δεδομένου ότι το σώμα μας διασπά την πρωτεΐνη σε αμινοξέα, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι μια καλή επιλογή για να νικήσεις το hangover. Επίλεξε άπαχο κρέας, όπως κόκκινο κρέας και κοτόπουλο και γαλοπούλα χωρίς πέτσα, και συμπλήρωσε το γεύμα με θρεπτικά λαχανικά για επιπλέον οφέλη για την υγεία.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο αποτελούν εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών και καλίου, τα οποία συχνά εξαντλούνται κατά την κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, είναι χορταστικά, παρέχουν μια ώθηση ενέργειας και συμβάλλουν σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Το τοστ με αβοκάντο είναι μια νόστιμη και αποτελεσματική θεραπεία για το hangover που παρέχει επίσης κάποιους υδατάνθρακες από το ψωμί.

Σούπες με βάση το ζωμό

Ο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών μπορεί να προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση, ενώ είναι επίσης εύκολος για το στομάχι. Ένα χορταστικό μπολ με σούπα κοτόπουλου είναι το τέλειο φάρμακο για το hangover, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο και ηλεκτρολύτες, καθώς και λόγω του ότι είναι γεμάτη με λαχανικά και πρωτεΐνες.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως η βρώμη, το τοστ ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι, βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και παρέχουν μια διαρκή απελευθέρωση ενέργειας. Είναι επίσης ήπια για το στομάχι και παρέχουν κάποιους απαραίτητους υδατάνθρακες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια, αποτελούν καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και υγιεινών λιπαρών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που μπορεί να εξαντληθεί από την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε σαλάτες, πλιγούρι βρώμης ή ως σνακ μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων μαγνησίου και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

pexels-alexy-almond-3756512.jpg