Αν κοιμάσαι με πιτζάμες θα πρέπει να το ξανασκεφτείς (ακόμα και στο τσουχτερό κρύο)

Αν κοιμάσαι με πιτζάμες θα πρέπει να το ξανασκεφτείς (ακόμα και στο τσουχτερό κρύο)
Pexels

Μια ανησυχητική προειδοποίηση από τους ειδικούς. 

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους που τους αρέσει να κοιμούνται με τις πιτζάμες ότι μπορεί στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στις συνθήκες υγιεινής τους, και θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιες σοβαρά «βρώμικες» συνέπειες για τους ίδιους και το κρεβάτι τους.

Οι θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή είναι σε όλη τη χώρα πολύ χαμηλές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα κάνεις ό, τι μπορείς για να προσπαθήσεις να παραμείνεις ζεστή ακόμα και τη νύχτα - αλλά οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το να φοράς πιτζάμες μπορεί να προκαλέσει ένα πρόβλημα υγείας.

Πέντε απλοί τρόποι για να ενισχύσεις την ψυχική σου υγεία (+σε τι πρέπει να δώσεις τεράστια έμφαση)

Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί στα στρώματα της Winstons Beds, υπάρχουν μερικές σοκαριστικές πιθανές συνέπειες από το να φοράς χοντρά ρούχα για να κοιμηθείς. Αν δεν θέλεις λοιπόν το κρεβάτι σου να είναι γεμάτο με βακτήρια, ίσως είναι καλύτερο να κοιμάσαι με κάτι πιο ελαφρύ.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για να κοιμάται κανείς είναι μεταξύ 17 και 19 βαθμών, αλλά πολλές χειμερινές πιτζάμες είναι κατασκευασμένες από χοντρό υλικό όπως το fleece, το οποίο μπορεί να προκαλέσει «πληγές στο δέρμα και να δημιουργήσει δυσάρεστη οσμή».

Η Rebecca Swain, ειδικός σε θέματα στρωμάτων από την Winstons Beds, δήλωσε: «Πολλοί από εμάς φορούν χοντρές και ζεστές πιτζάμες τώρα που οι θερμοκρασίες κάνουν βουτιά, αλλά θέλουμε να δώσουμε μια προειδοποίηση σε όσους τις φορούν για να κοιμηθούν. Αν και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθείτε ζεστοί κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεπερνώντας τη βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου των 17 έως 19 βαθμών. Το παχύ υλικό μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδρωμένο και άβολο περιβάλλον για ύπνο, το οποίο μπορεί επίσης να καλωσορίσει δυσάρεστα ζωύφια όπως τα ακάρεα της σκόνης».

Πώς να κοιμηθείς φυσιολογικά όταν το απαίσιο κρυολόγημα ή η γρίπη μαστίζει την ύπαρξή σου

Αν φοράς χοντρά, ζεστά υλικά στο κρεβάτι, μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα σου «πόνο και φαγούρα» κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς: «Αυτό μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα και να οδηγήσει σε εξανθήματα. Εκτός από το πονεμένο δέρμα, μπορεί να αρχίσετε να αναδίδετε μια άσχημη, ιδρωμένη οσμή στις πιτζάμες σας, και στα σεντόνια σας. Όσο πιο ζεστή είναι η πιτζάμα, τόσο περισσότερο θα ιδρώνετε. Αυτό δεν είναι μόνο δυσάρεστο για να κοιμάστε, αλλά είναι και εξαιρετικά ανθυγιεινό. Τα ακάρεα της σκόνης λόγω του υπερβολικού ιδρώτα μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα, λόγω του ιδρώτα που διαρρέει μέσα από τα σεντόνια και στο στρώμα».

Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να προκληθεί ζημιά και στο στρώμα αν κοιμόμαστε με πιτζάμες που είναι πολύ ζεστές, καθώς «τα υγρά μπορούν να διαρρεύσουν στο στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που ενδέχεται να βλάψει το υλικό και να αφήσει κίτρινους λεκέδες, με αποτέλεσμα το στρώμα σας να φθαρεί πολύ πιο γρήγορα».

pexels-cottonbro-studio-6940371.jpg