Η φυτική τάση που έγινε viral στο TikTok υπόσχεται πιο πυκνά και υγιή μαλλιά όμως απαιτεί συνέπεια

Η φυτική τάση που έγινε viral στο TikTok υπόσχεται πιο πυκνά και υγιή μαλλιά όμως απαιτεί συνέπεια
Pexels

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχειλίζουν από αμέτρητα hacks ομορφιάς και κόλπα περιποίησης μαλλιών -αλλά μία ειδικός υποστηρίζει ότι μία συγκεκριμένη τάση αξίζει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί καθώς «λειτουργεί πραγματικά».

Από τις περιποιήσεις προσώπου με σπέρμα σολομού μέχρι τα αμφιλεγόμενα από την Kardashian ροφήματα μητρικού γάλακτος, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχειλίζουν από ένα συντριπτικό αριθμό με beauty hacks. Και όπως είναι λογικό, η διάκριση των γεγονότων από τους αβάσιμους μύθους γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα.

Το viral video στο TikTok και η λύση στο «απαγορευμένο εκρηκτικό κοκτέιλ» που κρύβεται στο στρώμα

Ωστόσο, μία επαγγελματίας hair expert στο Roxy Hair λέει ότι ένα viral trick σίγουρα αξίζει τον θόρυβο, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι μια άμεση λύση. «Το έλαιο δεντρολίβανου έχει κάνει θραύση στην κοινότητα της περιποίησης μαλλιών, με ισχυρισμούς ότι μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής», είπε και πρόσθεσε:

«Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η εφαρμογή του ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής και το μασάζ, είτε με τα δάχτυλά σας είτε με ένα μασάζ για το τριχωτό της κεφαλής. Το πόση ώρα επιλέγετε να το αφήσετε, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας και τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας».

Η ειδικός εξήγησε ότι το καρνοσικό οξύ -μια χημική ένωση που βρίσκεται στα φυτά του δεντρολίβανου- έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διέγερση των νευρικών απολήξεων και στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο κεφάλι μας.

Με τη σειρά του, αυτό ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ μειώνει την τριχόπτωση, καθώς οι θύλακες τροφοδοτούνται με περισσότερο αίμα, εμποδίζοντάς τους να πεθάνουν. Η γκουρού των μαλλιών συνέχισε: «Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε έλαιο δεντρολίβανου που αγοράζετε είναι αναμεμειγμένο με ένα "έλαιο φορέα", το οποίο είναι ένα έλαιο που αραιώνει τα αιθέρια έλαια και τα "μεταφέρει" στο δέρμα σε ασφαλή συγκέντρωση.

Αυτό συμβαίνει επειδή το έλαιο δενδρολίβανου από μόνο του είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αν φτιάχνετε το δικό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδα ή jojoba ως έλαιο φορέα. Η διάρκεια ζωής μπορεί να κυμαίνεται από μια εβδομάδα έως μερικούς μήνες, οπότε είναι καλύτερο να αποθηκεύετε το λάδι σας στο ψυγείο και να ελέγχετε για αλλαγές στη μυρωδιά ή το χρώμα».

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία (αλλά λίγοι πίνουν αρκετή ποσότητα)

Ενώ διάφοροι χρήστες στο TikTok μπορεί να συνιστούν διαφορετικές ποσότητες ελαίου δεντρολίβανου στα μαλλιά μας, η ειδικός ισχυρίζεται ότι αυτό εξαρτάται πραγματικά από την τρίχα μας. Η παραμονή του ελαίου για μισή ώρα συνιστάται για όσους έχουν λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, αν και είναι σημαντικό να λουστούμε πολύ καλά μετά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έλαιο δενδρολίβανου δεν είναι μια άμεση λύση. Μπορεί να χρειαστούν πάνω από έξι μήνες συνεπούς χρήσης για να δούμε αποτελέσματα. Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η ταχύτητα της ανάπτυξης των μαλλιών, παρά μόνο να βελτιωθεί η ποσότητα της ανάπτυξης των μαλλιών.

«Η ανάπτυξη των μαλλιών επηρεάζεται από τη γενετική και την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό δεν θα είναι μια θαυματουργή λύση για όλους», τόνισε η ειδικός για το hack που πολλοί είχαν ακούσει από τη μητέρα τους ή τη γιαγιά τους.

pexels-tomaz-barcellos-999425-1987301.jpg