Το λάθος που κάνεις όταν αποθηκεύεις αυγά στο ψυγείο και δεν το σκέφτεσαι
Η κατανάλωση αυγών προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς λόγω της άγνοιας των κανόνων σωστής αποθήκευσης τους.
Το αυγό είναι πολύ ευαίσθητο στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, στους κραδασμούς και ακόμη και στις οσμές. Ένα λάθος βήμα και ο κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα αυξάνεται σημαντικά, ακόμη και αν τα αυγά φαίνονται απολύτως βρώσιμα.
Πόσα αυγά πρέπει να τρως την ημέρα για να χάσεις βάρος; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τον αριθμό
Πού θα αποθηκεύσεις τα αυγά;
Πολλά ψυγεία διαθέτουν ενσωματωμένη θήκη για αυγά, αλλά οι ειδικοί δεν συνιστούν την αποθήκευση των αυγών στην πόρτα του ψυγείου. Η βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 4 βαθμοί.
Για να αποφύγεις τα σπασίματα και τις οσμές που μπορεί να αλλοιώσουν το προϊόν, τα αυγά πρέπει να αποθηκεύονται στην αρχική τους συσκευασία από χαρτόνι.
Επιπλέον, αυτό θα σε βοηθήσει να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης του προϊόντος και να προσέχεις την επισήμανση, η οποία είναι καθοριστική για την πρόληψη της σαλμονέλας.
Επιπλέον, τα αυγά πρέπει να καταναλώνονται με τη σειρά που αγοράστηκαν.
Τα αυγά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατεστραμμένα αυγά και τα αυγά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ωμό κρέας.
Εάν τα αυγά χτυπιούνται για περαιτέρω χρήση, το μείγμα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένο και να καταναλώνεται εντός 24 ωρών.
Η ακατάλληλη αποθήκευση των αυγών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα.
Επομένως, μην αφήνεις τα αυγά εκτός ψυγείου και μην τα αποθηκεύεις σε ακατάλληλο μέρος.
