5 πράγματα που πρέπει να σκεφθείτε πριν πείτε «ναι» στην εξωσωματική

5 πράγματα που πρέπει να σκεφθείτε πριν πείτε «ναι» στην εξωσωματική

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν πριν την μεγάλη απόφαση

Η απόκτηση ενός παιδιού στις μέρες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν ζευγάρια που προσπαθούν μήνες ίσως και χρόνια μέχρι να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους, τον καρπό του ερωτά τους. Μάλιστα η εξωσωματική γονιμοποίηση φαντάζει ως όνειρο για του περισσότερους, ωστόσο πριν πάρουν την οριστική απόφαση θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα του 5 σοβαρά πράγματα.
Ο Tru Spencer είναι ένας συγγραφέας που έχει αφιερώσει το συγγραφικό του έργο στο θέμα των παιδιών και τη μητρότητας. Αυτή τη φορά επέλεξε να ασχοληθεί με το πολύ δύσκολο αλλά και σύνηθες-πλέον- θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και θέλησε να παραθέσει 5 ερωτήματα που πρέπει να βρουν απαντήσεις πριν το ζευγάρι πάρει την απόφαση να κάνει εξωσωματική.

1. Έχετε διερευνήσει όλες τις άλλες επιλογές ;
Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η « τελευταία ευκαιρία » για να αποκτήσετε παιδί. Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα , όπως τα φάρμακα γονιμότητας, χειρουργικές επεμβάσεις για να διορθώσει πχ την απόφραξη των σαλπίγγων ή από την επιδιδυμίδα ή IUI ( ενδομήτρια σπερματέγχυση ). Ενώ εξωσωματική γονιμοποίηση δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο είναι η πιο επεμβατική όλων των θεραπειών γονιμότητας και περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στάδια αλλά και εμπόδια μέχρι να πάνε όλα καλά. Πρέπει να νιώσετε άνετα και να κατανοήσετε τα πάντα για την διαδικασία , τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για τη ζωή σας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θεραπεία.

2 . Ποια είναι η πιθανότητα επιτυχίας για σας;
Μπορεί να έχετε διαβάσει για την εξωσωματική και τα ποσοστά επιτυχίας γενικότερα ωστόσο , οι πιθανότητες επιτυχίας ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με τη φύση του προβλήματος που υπάρχει. Επίσης πρέπει να σκεφθείτε τις πιθανότητες μιας πολύδυμης κύησης και είναι σοφό να το έχετε αυτό κατά νου , όταν αποφασίσετε πόσα έμβρυα θα μεταφέρετε.

3 . Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ;
Για τους περισσότερους ανθρώπους η πιθανότητα της θεραπείας τους είναι ακριβή και ίσως τα χρήματα που δίνονται από το ταμείο τους να μην είναι αρκετά. Πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας όλα τα έξοδα, από φάρμακα, κλινική ακόμα και την πιθανότητα να χρειαστεί να κάνετε και άλλη εξωσωματική.

4. Τι θα κάνετε σε περίπτωση πολλών εμβρύων;
Μπορεί να είστε τόσο επικεντρωμένες στο να βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης που ίσως να ξεχάσετε τι θα πρέπει να κάνετε με τον αριθμό των εμβρύων που έχουν απομείνει. Επί του παρόντος , υπάρχει ένα όριο της μεταφοράς δύο εμβρύων σε γυναίκες κάτω από την ηλικία των 40 , και τρεις σε άτομα άνω των 40 . Ανάλογα με το πόσα αυγά ανακτώνται και στη συνέχεια γονιμοποιούνται , μπορείτε να φυλάξετε πολλά έμβρυα. .

5. Είστε έτοιμες - συναισθηματικά και σωματικά ;
Ρωτήστε όποια έχει κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση και θα σας πουν πιθανώς ότι είναι το πιο αγχωτικό γεγονός στη ζωή που έχουν βιώσει ποτέ ..Θα πρέπει ξεκινήσετε υγιεινή διατροφή , να μην πίνετε αλκοόλ, να μην τρώτε πρόχειρο φαγητό αλλά και την αθλείστε αρκετές φορές την εβδομάδα . Η διαδικασία είναι πολύ απαιτητική και μπορεί να σας εξαντλήσει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά . Ωστόσο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιορίζεται από την ηλικία της γυναίκας;

Το 12% των γυναικών είναι αλλεργικές στο σπέρμα!