Αντίο Lucinda Riley! Θα σε αγαπάμε για πάντα μέσα από τα βιβλία σου (Plus: 7 για να διαβάσεις)

Κατερίνα Ιωακείμ
Αντίο  Lucinda Riley! Θα σε αγαπάμε για πάντα μέσα από τα βιβλία σου (Plus: 7 για να διαβάσεις)

Η αγαπημένη συγγραφέας πέθανε σε ηλικία μόλις 55 ετών. Άφησε πίσω της τις 'κόρες' της που θα μας κρατάνε συντροφιά πολλά πολλά βράδια ακόμα...

Κάναμε πολλά ταξίδια μαζί, πέταξε η σκέψη μας σε μέρη μακρινά, ζήσαμε συγκλονιστικές περιπέτειες και έρωτες μεγάλους. Ήρθε, όμως, αυτή η σκοτεινή στιγμή που πρέπει να πούμε το τελευταίο αντίο! Η αγαπημένη μας Lucinda Riley, η συγγραφέας των best seller που μεταφράστηκαν σε 35 χώρες και πωλούν εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 55 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.

Η Ιρλανδή συγγραφέας έγραψε το πρώτο της βιβλίο, σε ηλικία 24 ετών, έπειτα από μία σύντομη καριέρα ως ηθοποιός για να εξελίχθεί σε μία από τις πιο ευπώλητες υπογραφές των τελευταίων χρόνων. Τα μυθιστορήματά της έχουν βρεθεί στο Νο1 της λίστας των "Sunday Times" και των "New York Times" αλλά και στα δικά μας χέρια κάθε φορά που αναζητούμε μια ιστορία να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.

«Μέσα από τον πόνο και τη χαρά του ταξιδιού, έχω μάθει το πιο σημαντικό μάθημα που μπορεί να προσφέρει η ζωή και χαίρομαι για αυτό. Η στιγμή είναι το μόνο που έχουμε», έχει πει άλλωστε η ίδια...



Το δικό μου αγαπημένο βιβλίο της Lucinda Riley είναι το Δωμάτιο με της Πεταλούδες, το οποίο σου προτείνω με το χέρι στην καρδιά, για να περάσετε μαζί νωχελικά απογεύματα του καλοκαιριού στο μπαλκόνι και βραδιές από εκείνες που δεν σε παίρνει ύπνος με τίποτα κι έχεις τόσο ανάγκη μια καλή παρέα.

lucida riley books rip domatio petaloudes copy

Το στόρι πίσω από τον τίτλο:

Η Πόουζι ζει στο όμορφο οικογενειακό της σπίτι, την Έπαυλη του Ναυάρχου, κάπου στην αγγλική εξοχή, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια κυνηγώντας πεταλούδες με τον αγαπημένο της πατέρα και στη συνέχεια μεγάλωσε και τα δικά της παιδιά.

Σε ώριμη ηλικία πια, ξέρει ότι ήρθε η ώρα να πάρει μια οδυνηρή απόφαση. Παρά τις αναμνήσεις της από την Έπαυλη και τον εξαίσιο κήπο που φροντίζει με αγάπη επί είκοσι πέντε χρόνια, το σπίτι έχει αρχίσει να καταρρέει και η Πόουζι καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να το πουλήσει.

Και τότε εμφανίζεται ένα πρόσωπο από το παρελθόν – ο Φρέντι, ο πρώτος της έρωτας, που της ράγισε την καρδιά όταν την εγκατέλειψε πριν από πολλά χρόνια.

Παλεύοντας ήδη να τα βγάλει πέρα με τις αποτυχημένες επαγγελματικές προσπάθειες του γιου της Σαμ και την ξαφνική επανεμφάνιση του γιου της Νικ έπειτα από δέκα χρόνια στην Αυστραλία, η Πόουζι δεν είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στο φλερτ του Φρέντι.

Όμως χωρίς να το ξέρει η Πόουζι, ο Φρέντι –και η Έπαυλη του Ναυάρχου– κρύβουν ένα συγκλονιστικό μυστικό που πρόκειται να αποκαλυφθεί…

Οι κόρες της Lucinda που τόσο αγαπήσαμε!

Το ελληνικό κοινό αγάπησε την Lucinda Riley κυρίως μέσα από τις Κόρες των Αστεριών και τα βιβλία που ακολούθησαν με θέμα την κάθε μία ιστορία τους ξεχωριστά. Θα τις αγαπήσεις όλες!

lucida riley books rip kori asterion copy

Το στόρι πίσω από τον τίτλο:

Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει.

Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της.

Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…

Πριν από ογδόντα χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, το 1927, ο πατέρας της Ιζαμπέλα Μπονιφάτσιο φιλοδοξεί να καλοπαντρέψει την κόρη του για να μπει στους κόλπους της αριστοκρατίας. Στο μεταξύ, ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής, και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να βρει τον κατάλληλο γλύπτη που μπορεί να υλοποιήσει το όραμά του.

Η Ιζαμπέλα –γεμάτη πάθος και λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο– πείθει τον πατέρα της να την αφήσει, προτού παντρευτεί, να πάει μαζί με τον Έτορ ντα Σίλβα Κόστα και την οικογένειά του στην Ευρώπη. Εκεί, στο ατελιέ του γλύπτη Πολ Λαντοφσκί και στα συναρπαστικά καφέ του Μονπαρνάς που σφύζουν από ζωή, γνωρίζει έναν φιλόδοξο νεαρό γλύπτη, τον Λοράν Μπρουί, και καταλαβαίνει αμέσως ότι η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Κάθε βιβλίο μας γνωρίζει και μία κόρη μέσα από συγκλονιστική αφήγηση και πλοκή που θα σε κρατήσει ξύπνια ως το πρωί: