Νύχτες Πρεμιέρας: το κινηματογραφικό ραντεβού του Σεπτέμβρη

Νύχτες Πρεμιέρας: το κινηματογραφικό ραντεβού του Σεπτέμβρη
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν εδώ και δεκαεπτά χρόνια.

 

Νέα σεζόν όπως λέμε νέα «σχολική χρονιά» γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάπου εδώ, στον Σεπτέμβρη, έχουν τοποθετήσει την έναρξη της χρονιάς, των αποφάσεων, των αλλαγών και των new year's resolutions και όχι στην 1η του Ιανουρίου. Ειδικά αυτή τη χρονιά, με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, ο Σεπτέμβρης είναι σίγουρα ένα σημείο κομβικό στις ζωές όλων. Αλλά οι Νύχτες Πρεμιέρας μας δίνουν ραντεβού και φέτος, όπως κάθε χρονιά εδώ και δεκαεπτά χρόνια, για να κάνουν τις νύχτες μας λιγάκι πιο ευχάριστες και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσες. Να μας ταξιδέψουν στις εικόνες της μεγάλης οθόνης, να μας βοηθήσουν να βγάλουμε τη γλώσσα στην καθημερινότητά μας, να μας προβληματίσουν εποικοδομητικά και να μας διασκεδάσουν με τις ταινίες, τα αφιερώματα και τα πάρτι τους.

Εκτός από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες οι πιστοί -αλλά και οι νέοι- θεατές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα αφιερώματα που, φέτος, εστιάζουν σε πολλαπλούς στόχους: από τον Ολλανδό εναλλακτικό ντοκιμαντερίστα Johan van der Keuken που άλλαξε τη φόρμα του ντοκιμαντέρ στον Ιάπωνα σαμουράι του new wave Yasuzo Masumura και από το σινεμά της πληγείσας πρόσφατα Νορβηγίας στον σκοτεινό Τσέχο λογοτέχνη Franz Kafka.

Και, φυσικά, παράλληλα με αυτά δεν θα λείψουν ούτε και αυτή τη χρονιά τα μουσικά ντοκιμαντέρ και αφιερώματα, τα τμήματα «Μετά τα Μεσάνυχτα» με τις πιο παράδοξες ταινίες -στην επιλογή των οποίων φέτος συμμετείχε ο σκηνοθέτης Γιώργος Νούσιας («Το Κακό»)- και «Πανόραμα» και, φυσικά, οι δημιουργίες Ελλήνων στο σινεμά της χώρας μας που όλο και περισσότερο ανθίζει.

Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες του φετινού φεστιβάλ είναι η απόφαση του φεστιβάλ να μοιράσει 1500 δωρεάν προσκλήσεις σε ανέργους.

17o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
14-25 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΤΤΙΚΟΝ CINEMAX CLASS
Σταδίου 19, Αθήνα

ΑΠΟΛΛΩΝ CINEMAX CLASS
Σταδίου 19, Αθήνα

ΔΑΝΑΟΣ 1 & ΔΑΝΑΟΣ 2
Λεωφόρος Κηφισίας 109 & Πανόρμου

ΑΣΤΟΡ
Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή)

Πληροφορίες: 210 3223852
www.aiff.gr