5 ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις διάβασμα

Τζένη Ντεμιράι
5 ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις διάβασμα

Ακόμα να διαβάσεις το μυθιστόρημα του D.H. Lawrence «Ο εραστής της λαίδης Chatterley»;

Σίγουρα είναι ευκολότερο να παρακολουθούμε μία ιστορία στην οθόνη μας από τ να τη διαβάζουμε, χωρίς εικόνες και γραφικά. Η μαγεία, όμως, ενός καλού βιβλίου είναι αυτό που δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα εντυπωσιακό οπτικό εφέ, ή μήπως μπορεί;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, υπάρχουν πράγματι τόσο καλές ταινίες που είναι ικανές να σε πείσουν να διαβάσεις και το βιβλίο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσής τους, ακόμα κι αν δεν είσαι βιβλιοφάγος.

Μήπως, όμως, είναι μία καλή ευκαιρία να γίνεις;

Συγκεντρώσαμε για σένα πέντε επιλογές ταινιών που βασίζονται σε βιβλία, οι οποίες μπορούν να σε πείσουν να ξεκινήσεις διάβασμα!

Η «Όξινη Βροχή» δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κλιματική αλλάγη και πόσο εγωιστές εμείς

#1 Ο διάβολος φοράει Prada (2006)

Αν δεν έχει δει ακόμα την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada» να το κάνεις, αν πάλι το έχεις ήδη κάνει για τουλάχιστον 10 φορές, τότε μήπως ήρθε η ώρα να διαβάσεις το ομώνυμο βιβλίο της Lauren Weisberger; Μήπως αυτό σε κάνει να δεις τον ρόλο της Meryl Streep λιγότερο ή περισσότερο ψυχρό, τρομακτικό, εκφοβιστικό; Ίσως το δεύτερο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

8bd80f57-b99c-4b1d-8c65-8b6c79c8ac45.jpg

#2 Ο εραστής της λαίδης Chatterley (2022)

Το μυθιστόρημα του D.H. Lawrence για μια σχέση μεταξύ ενός θηροφύλακα και μιας γυναίκας της ανώτερης τάξης είναι πασίγνωστο για τις σαφείς περιγραφές του σεξ - σε τέτοιο βαθμό που το βιβλίο απαγορεύτηκε για αισχροκέρδεια σε πολλές χώρες. Στο "Onsreen", οι πρωταγωνιστές Emma Corrin και Jack O'Connell έχουν μια φυσική χημεία που ενισχύει την ατμοσφαιρικότητα. Ναι και στα δύο!

#3 Αν η οδός Beale μπορούσε να μιλήσει (2018)

Το μυθιστόρημα του James Baldwin με τίτλο «If Beale Street Could Talk» του 1974, για μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να «καθαρίσει» το όνομα του φίλου της αφού κατηγορήθηκε άδικα για ένα έγκλημα στη Νέα Υόρκη, είναι ένα απίστευτο ανάγνωσμα. Έτσι, μόνο κάποιος με όραμα όπως ο Barry Jenkins, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την ομώνυμη ταινία, θα μπορούσε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ απέσπασε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Regina King.

#4 Μικρές Κυρίες (2019)

Είναι τυχαίο που το βιβλίο της Louisa May Alcott «Μικρές Κυρίες» έχει μεταφερθεί επτά φορές στον κινηματογράφο; Φυσικά και όχι! Το ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Alcott για τις αδελφές Meg, Jo, Beth και Amy έχει αντέξει στο χρόνο, και εξακολουθεί να είναι το ίδιο επίκαιρο σήμερα όσο ήταν το 1868, όταν εκδόθηκε. Στο πιο πρόσφατο remake πρωταγωνιστούν οι Laura Dern, Meryl Streep και Saoirse Ronan και είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή αν θες να δεις μία από τις 7 ταινίες που βασίζονται στο βιβλίο πριν αποφασίσεις επιτέλους να το διαβάσεις.

#5 Τρελά πλούσιοι (2018)

Από πού να ξεκινήσουμε με αυτό; Η μόδα! Ο ρομαντισμός! Το δράμα! Η Constance Wu και ο Henry Golding πρωταγωνιστούν στη ρομαντική κωμωδία «Τρελά πλούσιοι» που έχει θέμα μια Κινεζοαμερικανίδα που ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη για να γνωρίσει την οικογένεια του φίλου της. Η οικογένειά του είναι μία από τις πλουσιότερες και πιο γνωστές οικογένειες της χώρας και η μητέρα του δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για το νέο ειδύλλιο του γιου της.

Το βιβλίο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης είναι του Kevin Kwan (Crazy Rich Asians) και σίγουρα θα πειστείς να το διαβάσεις.