Εξοργισμένοι Παπαγάλοι πετάνε στη μεγάλη οθόνη

Εξοργισμένοι Παπαγάλοι πετάνε στη μεγάλη οθόνη

Από την οθόνη του smartphone σας στην τρισδιάστατη σινεμάτικ εκδοχή τους.

Πραγματικά χρειάζεστε συστάσεις για το Angry Birds; Είναι αυτό το παιχνίδι που άπαξ και πατηθεί play στο κινητό (ή και στον υπολογιστή τους, πλέον) ταυτόχρονα πατιέται και το pause σε ολόκληρο τον έξω κόσμο. Για να καταλάβετε το μέγεθος της μανίας τα download του παιχνιδιού ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια.

Η εμμονή των (αναρίθμητων) παικτών του παρακίνησε και ενέπνευσε την Twentieth Century Fox που αποφάσισε να μεταφέρει την ιστορία των εξοργισμένων παπαγάλων στο σινεμά. Η συνεργασία με τα Blue Sky Studios και την εταιρία που έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού, τη Rovio, κατέληξε στην 3D animation ταινία «Rio». Οι παπαγάλοι ταξιδεύουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο πλούσιο τροπικό δάσος της Βραζιλίας και συναντιούνται με τα ευέξαπτα πτηνά και στο νέο παιχνίδι «Angry Birds Rio» που θα βγει στην αγορά το Μάρτιο, ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Η ταινία «Rio» περιγράφει τις περιπέτειες του Μπλου, ο οποίος ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος παπαγάλος σαν κι αυτόν - και μάλιστα γένους θηλυκού – και αφήνει το βολικό κλουβί του στη μικρή πόλη της Μινεσότα για να πετάξει ως το Ρίο. Όπως όμως αποδεικνύεται, ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ δεν δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια εμπειρία ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής. Τη φωνή τους στους ήρωες της ταινίας δανείζουν ο υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου Jesse Eisenberg , η Anne Hathaway, ο Jamie Fox και πολλοί άλλοι.

info: η ταινία «Rio» κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 7 Απριλίου.