Ετοίμασε βαλίτσες: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς τον Μάιο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ετοίμασε βαλίτσες: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς τον Μάιο

Και αν σου αρέσει μείνε και μέχρι το καλοκαίρι

Δύο ημέρες μας χωρίζουν από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και έχουμε ήδη αρχίσει να οργανώνουμε το πώς θα το περάσουμε. Έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά το τριήμερο του Πάσχα και αφού εκεί το περάσαμε οικογενειακά, τώρα η περίσταση απαιτεί νησάκι (οπωσδήποτε) και δύο-τρεις καλούς φίλους.

Αν μας διαβάζεις συχνά θα είδες πριν από λίγες ημέρες 5 προορισμούς εντός Ελλάδας και λίγο βουνίσιους για να επισκεφθείς. Σήμερα θα σου προτείνουμε 4 νησιωτικούς προορισμούς και οικονομικούς που θα λατρέψεις σίγουρα. Ετοίμασε μια βαλίτσα (όχι πολλά ρούχα) και δώσε προσοχή!

#1. Κέρκυρα
Αν έχεις πάει έστω και μία φορά δεν γίνεται να μην έχεις λατρέψει αυτό το γραφικό νησί. Η Κέρκυρα με την παλιά πόλη, τα επιβλητικά φρούρια και τους γραφικούς πεζόδρομους προσφέρουν πολλές ευκαιρίες. Έχει μαγαζάκια για να διασκεδάσεις, αλλά και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια για να δειπνήσεις. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα «Το ταβερνάκι της Μαρίνας» όπου τα πιάτα ξεκινούν από 6€, αλλά και το La Cucina όπου οι τιμές κυμαίνονται από 13€ έως 25€.

#2. Σαντορίνη
Άλλο ένα νησί το οποίο μπορείς να επισκεφθείς είναι φυσικά η Σαντορίνη με τη μοναδική και θεαματική Καλντέρα. Ίσως στο κυκλαδίτικο αυτό νησί οι τιμές είναι κάπως πιο τσιμπημένες, αξίζει όμως τον κόπο. Εάν θέλεις να βρεις ένα οικονομικό κατάλυμα για να διανυκτερεύσεις ή να μείνεις τότε τα Airbnb είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.

Εάν θέλεις να αποφύγεις το παραδοσιακό μοντέλο του ξενοδοχείου, θα βρεις σίγουρα στούντιο με μικρές κουζίνες ή ακόμα και έναν ανεμόμυλο με θέα στο ηλιοβασίλεμα στην Οία.

#3. Τήνος
Όπως καταλαβαίνεις η Τήνος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους προορισμούς μας. Είναι το νησί το οποίο επισκεπτόμαστε πιο συχνά εμείς εδώ στο γραφείο και που στο μέλλον θα θέλαμε να έχουμε ένα σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα και στο κύμα. Αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγαλόχαρη, αλλά και τα χωριά που εκτείνονται κατά μήκους του νησιού. Μη ξεχάσεις να πας στο MAYOU στα Υστέρνια, αλλά και το Rochari beach στον Πάνορμο.

18094524 1335466836535431 8763648014620295168 n

Θα φας εκπληκτικό και πεντανόστιμο φαγητό (και με τοπικά προϊόντα) στο χωριό του Φαλατάδου και του Κτικάδου, ενώ θα βρεις και στη χώρα μικρά ταβερνάκια που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εάν είσαι και αρκετά τολμηρή και κάνεις το πρώτο σου μπάνιο σου προτείνουμε να πας στην Κολυμπήθρα.

#4. Λευκάδα
Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις Κυκλάδες, αλλά θέλεις και πάλι να επισκεφθείς κάτι παραθαλάσσιο, τότε η Λευκάδα είναι μία επίσης πολύ καλή και οικονομική επιλογή. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει είναι αρκετά φθηνά, ενώ στην Ταβέρνα Κολυβάτα (ή αλλιώς στην ταβέρνα της Μαρίας), η κ. Μαρία θα σε σερβίρει τα πιο νόστιμα, φθηνά και σπιτικά γεύματα.