Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, μόλις κατέβεις από το αεροπλάνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, μόλις κατέβεις από το αεροπλάνο

Και είναι μάλλον αναμενόμενο

Διανύουμε ήδη μια από τις γιορτινές περιόδους της χρονιάς και επειδή οι διακοπές πλησιάζουν σίγουρα έχεις ξεκινήσει κι εσύ να κανονίζεις (αν δεν κανόνισες ήδη) κάποιο ταξίδι, είτε εντός πόλης, είτε εκτός. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, σου έχουμε γράψει πολλές φορές τι δεν πρέπει να φοράς ταξιδεύοντας, ποια είναι η πιο ασφαλής θέση για να κάτσεις κλπ.

Σε αυτήν εδώ την κατηγορία μπορείς να βρεις πολλά θέματα που ίσως σε ενδιαφέρουν αν κάνεις συχνά εναέρια ταξίδια. Έχουμε όμως μια ερώτηση για σένα: ήξερες ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις προσγειωθείς και αποβιβαστείς;

Οι ειδικοί υγείας λοιπόν, που απάντησαν σε αυτό το ερώτημα, είχαν ως κοινό γνώμονα την κίνηση και τη φύση. Και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε. «Μετά από μία πτήση, προσπαθώ να βγω έξω από το αεροπλάνο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο David Perrin, εκτελεστικός διευθυντής εκπαίδευσης στο στούντιο διαλογισμού MNDFL της Νέας Υόρκης.

«Το φυσικό φως, ο καθαρός αέρας και το αίσθημα του χώρου γύρω μου, με βοηθούν να επαναπροσδιορίσω τον κιρκάδιο ρυθμό μου», συνεχίζει. Κάτι άλλο που μπορείς επιπλέον να κάνεις είναι το μπάνιο -ένα ντους ή ένα μπάνιο θα κάνει πολύ καλή δουλειά- αλλά το καλύτερο είναι να μην ξεκινήσεις αμέσως την βόλτα σου στην πόλη, να πας στο ξενοδοχείο σου να βγάλεις τα παπούτσια σου και απλά να περπατήσεις για λίγο στο έδαφος. Να νιώσεις δηλαδή πως βρίσκεσαι σε έναν σταθερό χώρο.

Θα νιώσεις άμεσα πολύ καλύτερα και έτοιμη να συνεχίσεις τον προορισμό και να απολαύσεις το ταξίδι σου. Τώρα λοιπόν που ξέρεις, έχε το στο νου σου.