5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτόν τον Μάρτιο στο σινεμά

5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτόν τον Μάρτιο στο σινεμά

Το οσκαρικό Lady Bird, η Rooney Mara ως Μαρία Μαγδαληνή, ο Joaquin Phoenix ως Ιησούς και άλλες 3 κινηματογραφικές ταινίες για τον μήνα που ξεκινάει.

Το Πάσχα πλησιάζει, οι μέρες μεγαλώνουν και ναι, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από το binge-watching του χειμώνα. Βγες λοιπόν από το σπίτι και, προς το παρόν, μπες στο πιο κοντινό σινεμά, για να δεις αυτές τις ταινίες:

Lady Bird

Βγαίνει στις αίθουσες: 1η Μαρτίου

Με φόντο το Sacramento του 2002, η ταινία της Greta Gerwig ακολουθεί την ιστορία ενηλικίωσης ενός 17χρονου κοριτσιού και έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, αλλά και αυτή της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την πολυσυζητημένη Saoirse Ronan.. Λίγα 24ωρα απομένουν για να δούμε με πόσα Oscars θα αποχωρήσει τελικά και από το Dolby Theatre του Los Angeles, όπου θα μπει με τη φόρα των 5 υποψηφιοτήτων σε μερικές από τις πιο δυνατές κατηγορίες (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας).



Το Κόκκινο Σπουργίτι

Βγαίνει στις αίθουσες: 1η Μαρτίου

Η νεαρή μπαλαρίνα Dominika Egorova μετατρέπεται, μέσα από μια ιδιαίτερα σκληρή εκπαίδευση, σε σέξι Ρωσίδα κατάσκοπο που έχει σκοπό να αποπλανήσει έναν πράκτορα της CIA. Η Jennifer Lawrence συνεργάζεται και πάλι με τον σκηνοθέτη των τριών τελευταίων Αγώνων Πείνας, Francis Lawrence (η συνωνυμία τους είναι συμπωματική) σε μία ταινία μυστηρίου που κατηγορήθηκε ότι «έχει περισσότερο στυλ, παρά ουσία». Ποιος είπε όμως ότι το στυλ δεν είναι ζητούμενο στο σινεμά;



Tomb Raider

Βγαίνει στις αίθουσες: 15 Μαρτίου

Στα 21 της χρόνια, η Lara Croft δουλεύει ως bike courier στο Λονδίνο και μετά βίας βγάζει τα λεφτά για το νοίκι της. Αρνούμενη να αναλάβει την αυτοκρατορία του πατέρα της αλλά και να αποδεχθεί το γεγονός ότι εκείνος έχει για πάντα χαθεί, θα βρεθεί, χωρίς καν να το καταλάβει, να ψάχνει τη λύση στο παζλ του μυστηριώδους θανάτου του. 15 χρόνια μετά την ταινία «Tomb Raider 2: Το Λίκνο της Ζωής», η Alicia Vikander διαδέχεται την Angelina Jolie στον ρόλο της θρυλικής εικονικής ηρωίδας, στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Νορβηγός Roar Uthaug και ένα επιτυχημένο franchise κάνει κινηματογραφικό reboot.



Last Flag Flying

Βγαίνει στις αίθουσες: 15 Μαρτίου

30 χρόνια μετά τη θητεία τους στο Βιετνάμ, τρεις φίλοι συναντιούνται και πάλι όταν ο γιος του ενός σκοτώνεται στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Larry Shepherd δεν θέλει ο γιος του να ταφεί στο Εθνικό Κοιµητήριο Άρλινγκτον, ένα από τα στρατιωτικά νεκροταφεία των ΗΠΑ, και ζητά από τους φίλους του να τον βοηθήσουν να μεταφέρει το φέρετρο στην πατρίδα του, το Νιου Χάμσαϊρ. Έτσι, ένα γλυκόπικρο ταξίδι ξεκινά. Ο Richard Linklater (της τρυφερής τριλογίας «Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα Μεσάνυχτα», αλλά και του υπέροχου «Μεγαλώνοντας») υμνεί την ανδρική φιλία, βάζοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Bryan Cranston (του Breaking Bad), τον Steve Carell και τον Laurence Fishburne.



Mary Magdalene

Βγαίνει στις αίθουσες: 22 Μαρτίου

Με τη Rooney Mara στον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής και τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του Ιησού, η ταινία του Garth Davis βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες σε τέλειο -και φυσικά όχι τυχαίο- timing, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια καλή εναλλακτική, αν θες να αποφύγεις την 234η προβολή του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» στην τηλεόραση.



Δες ακόμα:

Έχεις βαρεθεί το κλασικό γυμναστήριο; Σου έχουμε 8 τέλειες εναλλακτικές!