Καλοκαίρι και ολέθρια λάθη: 9 παγίδες στις οποίες φέτος ΔΕΝ θα πέσεις

Γωγώ Φούντα
Καλοκαίρι και ολέθρια λάθη: 9 παγίδες στις οποίες φέτος ΔΕΝ θα πέσεις

Ψυχούλα μου, καλοκαίρι είναι. Θα περάσει!

Όσο κι αν φαντάζει σαν ψέμα, το καλοκαίρι είναι εδώ και ο Ιούνιος φτάνει ήδη στα μέσα του. Με έναν μίνι καύσωνα προ των πυλών, και έναν αέναο βομβαρδισμό μαγιό, φουσκωτών και κοκτέιλς σε μπιτσόμπαρα μέσω social media, προσπαθείς κι εσύ, σαν γνήσια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, να χωρέσεις λίγη καλοκαιρίλα (είναι από το δευτερίλα ή το μουντίλα) στο φορτωμένο-ομολογουμένως-πρόγραμμά σου. Σε περίπτωση που έχεις ήδη αρχίσει να μελαγχολείς, δεν είσαι η μόνη, είμαι εδώ για να σε κάνω να δεις τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Διότι καλώς ή κακώς, το καλοκαίρι είναι μια ωραία εποχή, και έτσι θα πρέπει να τη δεις κι εσύ. Ωστόσο, επειδή είσαι ακόμα… παιδί, αθώο και απονήρευτο, δεν αποκλείεται να πέσεις σε παγιδούλες και λούπες, οι οποίες είναι ικανές να σου χαλάσουν τη διάθεση, ακόμα και τις διακοπές μη σου πω. Ο παρακάτω οδηγός, θα σε βοηθήσει να τα γράψεις όλα –στα παλαιά και κομψά σου υποδήματα- και να έχεις ένα όμορφο καλοκαιράκι.

Δε γυμνάστηκες όλο το χειμώνα;

Και το θυμήθηκες τώρα; Που έξω έχει 38 βαθμούς υπό σκιάν; Λυπάμαι αλλά είναι η πλέον ακατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις γυμναστικούλα. Θα τα παρατήσεις στο πρώτο σου λιποθυμικό επεισόδιο, τελικά θα απογοητευτείς και δε θα γυμναστείς ποτέ στη ζωή σου. Άσε λοιπόν το μπούτι και την κυτταρίτιδα σε κοινή θέα, και γυμνάσου από Οκώβριο.

giphy 1

Σταμάτα να έχεις εμμονή με τα social media

Τώρα χωρίς πλάκα θα στα πω και από προσωπική εμπειρία. Οι φωτογραφίες πλέον δεν είναι χίλιες λέξεις γιατί συνήθως στολίζονται με χίλια φίλτρα. Μπορεί η άλλη να βρίσκεται σε ένα απαίσιο μέρος με απαίσια θάλασσα ακόμα και χωρίς τη θέλησή της, και η φωτογραφία να θυμίζει τουλάχιστον τροπικό νησί. Είναι εύκολο, γίνεται και να μην το πιστεύεις. Οι άνθρωποι που είναι κάτω από το κλιματιστικό σαν τη Χαρούλα Πεπονάκη, είναι περισσότεροι!

giphy 2

Σταμάτα να κοιτάζεις το σώμα σου στον καθρέφτη

Και γενικά σταμάτα να μιζεριάζεις για την εμφάνισή σου. Πραγματικά θα εκπλαγείς με το πόσο μικρή σημασία δίνουν οι άντρες σε μεγάλα-κατά τη γνώμη σου-μειονεκτήματα.

Μην κάνεις σολάριουμ και μην ψηθείς στον ήλιο

Και στο λέω πάλι από προσωπική εμπειρία. Όσο τα χρόνια περνούν, τόσο καλύτερα θα πρέπει να φερόμαστε στον εαυτό μας γιατί τόσο πιο ευάλωτος γίνεται. Μην αγνοείς το αντηλιακό, μην κάνεις σολάριουμ (τι να πω εκτός αν είσαι νύφη) και γενικά μην αλλάξεις φυλή μόνο και μόνο για να μαυρίσεις. Άσε που το υπερβολικό μαύρισμα δεν είναι πλέον της μόδας. Χαπ!

giphy 3

Μην πας σε κοσμοπολίτικο νησί με πίεση

Πίστεψέ με θα μαρτυρήσεις την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες εκεί. Αν το «Θέλω να σε ξαναδώ του Κιάμου», δε σε διασκεδάζει ούτε μετά από 20 σφηνάκια τεκίλας, τότε δεν είσαι φτιαγμένη γι’ αυτούς τους προορισμούς. Θέλει η παρέα Μύκονο; Βρες άλλη παρέα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα άτομο που να θέλει να πάει Αμοργό. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα άτομο που να μην έχει διάθεση να στριμώχνεται μέσα στο κατακαλόκαιρο. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη ρε παιδιά; Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΝ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ

Όσο κι αν δε θέλεις να χαλάσεις την παρέα σου και όσο κι αν η φίλη σου που σε έχει πρήξει να πας ήρθε κάποτε σε αλλόκοτο bar για να σου κάνει support με γκόμενο, το κάμπινγκ είναι κάτι άλλο. Είναι δοκιμασία της ανθρώπινης δύναμης. Είναι δοκιμασία της ανθρώπινης μπόχας. Είναι δοκιμασία των ανθρώπινων νεύρων (ειδικά αν σκας από τη ζέστη και τα κουνούπια σε έχουν κάνει… ανάγλυφη). Είναι τόσο σημαντική η φιλία αυτής της κοπέλας ώστε να θέσεις σε κίνδυνο τις αξίες σου; Έλα τώρα.

giphy 4

Πριν αποδεχτείς πρόταση για φιλοξενία τσέκαρε κάτι σημαντικό

Πόσα κλιματιστικά έχει το σπίτι, και σε τι κατάσταση. Δεν έχει; Λυπάμαι αλλά αυτό το οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής σου δε θα τους περάσει. Θα νοικιάσεις ωραιότατο δωμάτιο με κλιματισμό και καθαρή πετσέτα. Θα προσβληθεί αυτός που στο πρότεινε; Να μη σε νοιάζει. Η επιβίωση πάνω απ 'όλα. Η δική σου πάντα!

Μην κάνεις διακοπές με όποιον να ναι

Γυναίκες είμαστε και ξέρουμε. Αν δεν ταιριάζεις με την άλλη, οι διακοπές είναι μία εξαίσια ευκαιρία για να πλακωθείτε δίχως αύριο. Να πας με άτομα που τα βρίσκετε, και με τα οποία αν πλακωθείς, σε 5 λεπτά θα το έχετε ξεχάσει. Είπαμε. Διακοπές πάμε. Όχι για νοσηλεία σε ψυχιατρείο.

giphy 5

Μην καταργήσεις τις διακοπές με τις φίλες σου

Είναι λογικό, οι σχέσεις να γίνονται γάμοι και οι γάμοι παιδιά. Ξέρεις όμως τι είναι μαγικό; Να διατηρείς τη νεανικότητα και τη ζωντάνια σου όσο περισσότερο μπορείς. Και αυτό θα συμβεί μέσω των φίλων σου. Όσο σε παίρνει, πήγαινε διακοπές με τις φίλες σου, ακόμα κι αν έχετε όλες σχέσεις ή είστε και παντρεμένες. Γιατί πολύ απλά οι διακοπές με φίλες είναι οι καλύτερες.