5 ταινίες με μπαμπάδες που συγκίνησαν όπως ο Anthony Hopkins στο The Father

5 ταινίες με μπαμπάδες που συγκίνησαν όπως ο Anthony Hopkins στο The Father

Ή αλλιώς, όταν οι κινηματογραφικοί μπαμπάδες παραδίδουν Οσκαρικές ερμηνείες.

Δεν πάει πολύς καιρός που είδα την ταινία «The Father». Ήταν ένα βράδυ καταμεσής της εβδομάδας που βαριόμουν απίστευτα και ήθελα απλώς μία ταινία. Είχα ακούσει ότι η συγκεκριμένη παραγωγή είχε κάτι το ιδιαίτερο. Κάτι που την έκανε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Όταν παίζει ο Sir Anthony Hopkins σε ταινία, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο που πολύ καλά ορίζει ο ηθοποιός, όμως εδώ μιλάμε για μία περίπτωση που και η παραγωγή συνολικά αξίζει συγχαρητήρια. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον μπαμπά του κινηματογραφικού χαρακτήρα της Olivia Coleman και που σιγά-σιγά χάνει τα λογικά του υποφέροντας από ασθένεια του μυαλού. Ένα συγκινητικό, πολύ ανθρώπινο ταξίδι στη φθίνουσα ζωή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Μία «βαθιά» αστική ιστορία.

Με αφορμή την ταινία και τον πρωταγωνιστή της που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις κριτών και κοινού, θυμηθήκαμε 5 περιπτώσεις που η κινηματογραφική πατρότητα μάς συγκίνησε με κάθε τρόπο.

Armageddon (1998): Ποτέ ξανά δε θυσιάστηκε κανείς όπως ο Bruce Willis για την κόρη του αλλά και για όλον τον πλανήτη. Συγκλονιστικός Willis, συγκλονιστική ταινία.





Taken (2008)
: Όταν ο Liam Neeson καταλαμβάνει τη μεγάλη οθόνη, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Εδώ, οργανώνει μία σταυροφορία για να βρει αυτούς που απήγαγαν την κόρη του και το αποτέλεσμα το λες και αναμενόμενο.





Logan (2017)
: Ο Hugh Jackman σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής του αναλαμβάνει την επόμενη γενιά και δίνει στους λάτρεις των υπερηρώων -και όχι μόνο- μαθήματα υποκριτικής.





The Lion King (1994)
: Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την ταινία των παιδικών μας χρόνων. Όχι μόνο για το story και τους αξιολάτρευτους χαρακτήρες, αλλά γιατί οριακά μπορούμε να πούμε το όνομα «Mufasa».





Interstellar (2014)
: O Christopher Nolan ξέρει από τρία πράγματα: κινηματογράφο, χωροχρόνο και ανθρώπινο συναίσθημα. Αυτή η ταινία είναι ο συνδυασμός των τριών στο απόγειό τους.