Nomadland: 7 πράγματα που δεν ήξερες για το φαβορί των Όσκαρ

Nomadland: 7 πράγματα που δεν ήξερες για το φαβορί των Όσκαρ

Απίστευτα facts που θα σε κάνουν να αγαπήσεις περισσότερο το φαβορί στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας των φετινών Όσκαρ.

Τα βραβεία Όσκαρ πλησιάζουν. Οι υποψηφιότητες είναι πολλές και περιλαμβάνουν κάθε τύπου ταινίες και ηθοποιούς που πραγματικά μπόρεσαν να ταράξουν ακόμα και τα λιμνάζοντα νερά της ενίοτε βαρετής μας καθημερινότητας μέσα στο lockdown. Ανεξάρτητα με την κατεύθυνση στην οποία κλίνουν τα γούστα και η αφοσίωσή σου, το κατά γενική ομολογία φαβορί της φετινής χρονιάς, «Nomadland» για Καλύτερη Ταινία, είναι εδώ και έχει θέσει γερές βάσεις για την κορυφή. Η πρωταγωνίστρια Frances McDormand συγκλόνισε με τη δυναμική του βλέμματός της, ενώ η Chloé Zhao απέδειξε ότι αξίζει τη θέση της στους κορυφαίους της σκηνοθεσίας.




Ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η Ακαδημία του Κινηματογράφου -άλλωστε, πολλές φορές έχουμε δει ότι τα φαβορί δεν είναι πάντα οι νικητές, π.χ. το 2020 που φαβορί ήταν η ταινία «1917» αλλά τελικά κέρδισε το «Parasite»- συγκεντρώσαμε 7 facts που δεν είναι ευρέως γνωστά για την ταινία.

  1. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο πραγματικών γεγονότων «Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century». Οι δημιουργοί της ταινίας το είχαν μαζί τους ως ένα συντροφικό κομμάτι.

  2. Σχεδόν όλο το cast ήταν καθημερινοί άνθρωποι, όχι επαγγελματίες ηθοποιοί, και έπαιζαν ουσιαστικά μία φανταστική εκδοχή του εαυτού τους.

  3. Αν εξαιρέσουμε την Frances McDormand και τη γυναίκα που παίζει την αδερφή της, όλοι οι άνθρωποι στο cast πήραν τα fictional ονόματα των χαρακτήρων τους από τα πραγματικά τους. Π.χ. Gay DeForest – Gay, Linda May – Linda, Angela Reyes – Angela, κ.ο.κ.





  4. Η McDormand αποκάλυψε στο Variety ένα απίστευτο fact. Όταν ήταν πιο μικρή, είχε όνειρο να αλλάξει το όνομά της σε «Fern» και να τριγυρίζει τους δρόμους με ένα RV όταν θα γινόταν 65 ετών.

  5. Η McDormand βρήκε την Zhao στο Φεστιβάλ του Τορόντο και ήξερε ότι την ήθελε για το Nomadland αφότου είδε την ταινία της The Rider.

  6. Η γυναίκα που υποδύεται την αδερφή της Fern, Dolly, λέγεται στην πραγματικότητα Melissa Smith και είναι μία από τις παλαιότερες φίλες της McDormand.

  7. Το crew ζούσε πράγματι σε βαν και ταξίδευαν όλοι μαζί για πέντε μήνες και σε πάνω από επτά πολιτείες.