Matrix 4: Το υπέρογκο ποσό για να γίνουν τα γυρίσματα στο San Francisco

Νατάσσα Σχοινά
Matrix 4: Το υπέρογκο ποσό για να γίνουν τα γυρίσματα στο San Francisco

Η ιστορία συνεχίζεται, αλλά τα έξοδα τρέχουν και, μάλιστα, σε αδιανόητα επίπεδα.

Οι ταινίες Matrix αποτέλεσαν ανατρεπτικά δημιουργήματα του κινηματογράφου. Το δίδυμο Wachowski φάνηκε να έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο μυαλό του κατά τη σύλληψη του concept. Ένας κόσμος που στήθηκε από το μηδέν και δημιούργησε μία ολόκληρη τάση για το είδος της Επιστημονικής Φαντασίας.

18 χρόνια μετά την προβολή της τρίτης και φαινομενικά τελευταίας ταινίας του franchise, είμαστε και πάλι εδώ να συζητάμε το επόμενο installment. Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss αναβιώνουν τους εικονικούς τους ρόλους -Neo και Trinity αντίστοιχα- και ετοιμάζονται να θυμίσουν στο κοινό γιατί αυτό λάτρεψε τόσο την εν λόγω ιστορία.




Τα γυρίσματα της ταινίας, ωστόσο, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020 στο San Francisco και, για να μπορέσουν να τα κάνουν στη συγκεκριμένη τοποθεσία, έπρεπε να πληρώσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό στην αστυνομία.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το SFGATE, η αστυνομία του San Francisco πληρώθηκε 420.000 δολάρια για τις υπηρεσίες της. Αν λάβεις υπόψιν ότι η ταινία «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» πλήρωσε 162.000 δολάρια, καταλαβαίνεις τι έγινε στο Matrix. Η παραγωγή υπολόγισε 4 μέρες και τελικά χρειάστηκε 21!

Και, κάπως έτσι, το «Project Ice Cream», όπως ήταν γνωστό το πρότζεκτ στην αρχή, μπόρεσε να διεξαχθεί.

Στη νέα ταινία θα δούμε επίσης τον Neil Patrick Harris, την Priyanka Chopra, την Jessica Henwick και τον Jonathan Groff.