Μόνη στην Αθήνα και έχεις φρικάρει; Τι να κάνεις για να μην σε πάρει από κάτω

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μόνη στην Αθήνα και έχεις φρικάρει; Τι να κάνεις για να μην σε πάρει από κάτω

Οι φίλοι διακοπές, ο έρωτας του καλοκαιριού... ακόμα σε ψάχνει, οι ειδήσεις σε κρατάνε ξύπνια τα βράδια, καπνοί, δυσφορία και το τηλέφωνο δεν χτυπάει. Και τώρα;

Ο Αύγουστος ήταν φέτος ένας αρκετά δύσκολος μήνας για εμένα αφού έμεινα για ακόμη μια φορά μόνη στην Αθήνα. Οι φίλες έφυγαν διακοπές, οι γονείς το ίδιο ενώ εγώ παρέμεινα στην πρωτεύουσα με αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα αφού η πυρκαγιά στη Βόρεια Αττική έπληξε χιλιάδες συνανθρώπους μας, έφερε στο προσκήνιο αποκαρδιωτικές εικόνες και δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αν βρίσκεσαι κι εσύ ακόμη στην Αθήνα, μην στεναχωριέσαι. Οπλίσου με υπομονή, δύναμη και προσπάθησε να εκμεταλλευτείς την άδεια πρωτεύουσα, που έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά αυτή την περίοδο.

Αυτό το πανέμορφο θέρετρο στη Νότια Ιταλία σου δίνει 28.000 € για να μετακομίσεις εκεί

Όσο διαβάζεις, δυνάμωσε τα ηχεία και απόλαυσε αυτή την καλοκαιρινή κομματάρα.



Μόνη στην πρωτεύουσα- 8 προτάσεις για να μην βαρεθείς

athina1

1) Τακτοποίησε την ντουλάπα σου.

Ναι, το ξέρω καλά πως αυτό σου ακούγεται μεγάλη ταλαιπωρία όμως σκέψου. Καθημερινά έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που σίγουρα δεν προτιμάς να αφιερώσεις στην τακτοποίηση των ρούχων σου με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος από μπλουζάκια, σορτσάκια, φορέματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Βρες μια ώρα που δεν έχεις τίποτα να κάνεις και οργάνωσε σωστά την γκαρνταρόμπα σου. Την επόμενη φορά που θα ψάχνεις τι να φορέσεις, θα μπορείς να βρεις αυτό που θες πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

2) Γίνε εθελόντρια.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, κάθε βοήθεια είναι ειλικρινά πολύτιμη. Βρες συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την αποστολή αγαθών στους πυρόπληκτους ή γίνε εθελοντής πυροσβέστης. Οποιαδήποτε μορφή βοήθειας μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές.

3) Γίνε η πιο fit εκδοχή του εαυτού σου.

Βγες για περπάτημα, ιδανικά νωρίς το πρωί ή μόλις πέσει ο ήλιος. Βάλε τα ακουστικά σου, άνοιξε το Spotify και κάνε μια ωραία, χαλαρή βόλτα υπό τον ρυθμό των αγαπημένων σου τραγουδιών. Θα κάψεις θερμίδες ενώ παράλληλα θα αδειάσεις το μυαλό σου.

4) Κάνε μια αλλαγή στο σπίτι.

Βάψε τον τοίχο το δωματίου σου για να διώξεις αυτό το αντιαισθητικό λευκό χρώμα που δεν αντέχεις άλλο να βλέπεις και πρόσθεσε στον χώρο χρηστικά αντικείμενα που σε γεμίζουν θετική ενέργεια.

5) Ξεκίνα ένα νέο hobby.

Δοκίμασε το πλέξιμο με βελονάκι ή κάνε diy κατασκευές. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά videos που θα σου δώσουν ιδέες και έμπνευση.

Στο τέλος, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον

6) Επισκέψου μέρη στην πόλη που δεν έχεις δει ποτέ.

Η Αθήνα τον Αύγουστο είναι κυριολεκτικά άδεια. Με λίγα λόγια είναι η τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσεις το Μοναστηράκι, την Πλάκα, την περιοχή της Ακρόπολης και ό,τι δεν έχεις εξερευνήσει. Βγάλε φωτογραφίες, απόλαυσε τη διαδρομή και την ησυχία της πρωτεύουσας.

7) Πήγαινε για καφέ στη γιαγιά, τη θεία και σε λοιπούς συγγενείς.

Έχεις καιρό να δεις την αγαπημένη σου ξαδέρφη; Nα, η ευκαιρία που έψαχνες.

8) Βγάλε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου.

Ναι, δεν είναι ανάγκη να ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα σε delivery. Δοκίμασε να φτιάξεις απλές, γρήγορες συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και θα δεις ότι δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και ελάχιστα..Καλές βόλτες και #staypositive :)

Πηγή κεντρικής: unsplash.com