Smart Good Life: Πώς αλλάζοντας το σπίτι μου απέκτησα μία πιο άνετη και «έξυπνη» καθημερινότητα

Smart Good Life: Πώς αλλάζοντας το σπίτι μου απέκτησα μία πιο άνετη και «έξυπνη» καθημερινότητα

Mπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω ένα καινοτόμο πλυντήριο, το οποίο θα έπλενε τα ρούχα μου στον λιγότερο δυνατό χρόνο, αλλά όχι κάνοντας συμβιβασμούς στην απόδοση της πλύσης.

Ξενοικιάζοντας το πρώτο μου ενήλικο σπίτι για να βρω ένα μεγαλύτερο, έδωσα στον εαυτό μου την υπόσχεση πως, εκτός από διεύθυνση κατοικίας, θα έκανα ό,τι χρειαζόταν για να αλλάξω και τον τρόπο ζωής μου προς το καλύτερο. Βλέπεις, το δύσβατο «μονοπάτι» της ενηλικίωσης, το οποίο απαιτεί μία πενθήμερη, οκτάωρη απασχόληση σε συνδυασμό με υποχρεώσεις του νοικοκυριού και ατελείωτες ώρες διαβάσματος για το μεταπτυχιακό, με έκαναν να χάνω την ισορροπία μου και να παραβλέπω πως είχα ανάγκη από περισσότερο ελεύθερο χρόνο, από στιγμές με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, από δραστηριότητες που απολάμβανα και φυσικά, από πραγματική ξεκούραση.

Όταν, λοιπόν, οι γύρω μου με παίνευαν για την πολυπραγμοσύνη μου, αλλά και τον τρόπο που κατάφερνα να τα φέρνω βόλτα, ενώ η καθημερινότητά μου «έτρεχε» με… ιλιγγιώδεις ρυθμούς, εγώ μάταια προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως τις περισσότερες φορές, οι ημέρες μου ολοκληρώνονταν χωρίς να είχα κάνει κάτι που αγαπούσα, αφού βρισκόμουν σε έναν διαρκή μαραθώνιο με τον χρόνο. Αυτή η σκέψη ήταν που με παρακίνησε να βελτιώσω την καθημερινότητά μου και με οδήγησε στο συμπέρασμα πως αυτό που μου έλειπε, δεν ήταν η διάθεση ή η ενέργεια αλλά ο ελεύθερος χρόνος που θα επένδυα σε ό,τι και όποιον είχε αξία για εμένα.

Καλώς ή κακώς, βέβαια, δεν γινόταν να προσθέσω άλλες δύο ή τρεις ώρες στο 24ωρο. Αυτό που έπρεπε να κάνω, λοιπόν, ήταν να… «ξεκλέψω» χρόνο. Έτσι και έγινε. Έχοντας ως κριτήριο τη μέγιστη εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και την επιθυμία μου να επικεντρωθώ σε πιο ουσιαστικά πράγματα, κατάφερα να αποκτήσω ένα νέο, «έξυπνο» σπίτι, το οποίο μου εξασφαλίζει πλέον μία απολαυστική… smart good life. Το πώς τα κατάφερα, θα το μάθεις αμέσως!

Αναβαθμίζοντας την «ιεροτελεστία» πλυσίματος των ρούχων και κερδίζοντας χρόνο

Προσπαθώντας να καταλάβω πού ξόδευα αλόγιστα τον χρόνο μου, κατάλαβα πως η εμμονή μου για τη φροντίδα των ρούχων ήταν μία εβδομαδιαία «ιεροτελεστία», την οποία έπρεπε να περιορίσω. Κάπως έτσι, μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω ένα καινοτόμο πλυντήριο, το οποίο θα έπλενε τα ρούχα μου στον λιγότερο δυνατό χρόνο, αλλά όχι κάνοντας συμβιβασμούς στην απόδοση της πλύσης.

Η αναζήτησή μου με οδήγησε, λοιπόν, σε ένα καινοτόμο και «έξυπνο» πλυντήριο ρούχων της LG, το οποίο χάρη στη λειτουργία TurboWash™360˚, ετοιμάζει τα ρούχα μου σε 39 λεπτά, ενώ χρησιμοποιώντας τον πολλαπλό ψεκασμό 3D, εκτοξεύει νερό σε διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα και πλένει σε βάθος τα υφάσματα, χωρίς να σπαταλά ενέργεια και νερό.

Επιπλέον, διαθέτει την τεχνολογία AI DD™, η οποία προστατεύει τα ρούχα μου, ανιχνεύοντας πόσο μαλακό ή σκληρό είναι κάθε ύφασμα από τον τρόπο που πέφτει στον κάδο, ενώ χάρη στις λειτουργίες Steam Allergy Care και Steam Wrinkle Care, απομακρύνει έως και το 99,99% των αλλεργιογόνων** και ελαχιστοποιεί τις ζάρες κατά 30%. Με αυτόν τον τρόπο, εγώ βγαίνω διπλά κερδισμένη, αφού κερδίζω χρόνο από την πλύση και το σιδέρωμα, τον οποίο μπορώ πλέον να αξιοποιώ σε έναν απογευματινό after work καφέ με τις φίλες μου.

goodlife2

Περιορίζοντας το food waste και… τις άσκοπες βόλτες στο σούπερ μάρκετ

Μία ακόμη συνήθεια που μου έκλεβε «πολύτιμο» χρόνο από τις δραστηριότητες που θα μπορούσα να απολαμβάνω, ήταν οι καθιερωμένες -άσκοπες- βόλτες στο σούπερ μάρκετ. Ακριβώς επειδή το ψυγείο που είχα στο προηγούμενο σπίτι δεν λειτουργούσε καλά, πολλές φορές που επέστρεφα από το γραφείο με σκοπό να ετοιμάσω ένα γεύμα για την επόμενη μέρα, προς έκπληξή μου συνειδητοποιούσα πως τα υλικά που υπήρχαν στα ράφια του ψυγείου είχαν χαλάσει.

Ωστόσο, επενδύοντας στο καινοτόμο ψυγείο LG's InstaView™ και εντάσσοντας στην καθημερινότητά μου την τεχνολογία LINEARCooling™, η οποία διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία, ώστε τα τρόφιμα να παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όχι μόνο μείωσα τις επισκέψεις μου στο σούπερ μάρκετ, αλλά περιόρισα και τις ποσότητες φαγητού που κατέληγαν στον κάδο των σκουπιδιών.

Παρόλα αυτά, το καλύτερο δεν στο έχω αποκαλύψει ακόμα. Διότι εκτός από μία σύγχρονη ultra-sleek πόρτα, η οποία χάρη στο ενσωματωμένο κομψό γυάλινο πάνελ InstaView μου επιτρέπει με δύο μόνο χτυπήματα να βλέπω το περιεχόμενο του ψυγείου μου, το «έξυπνο» αυτό ψυγείο ντουλάπα διαθέτει και τεχνολογία UVnano™*, μειώνοντας αυτόματα τα βακτήρια από το βρυσάκι νερού σε ποσοστό *99,99% μέσω φωτισμού UV.

goodlife3

Smart good life ή αλλιώς, επενδύοντας στην απόλαυση, τη διασκέδαση και τον εαυτό μου

Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις ότι οι παραπάνω προσθήκες στο νέο μου σπίτι, υπήρξαν καθοριστικές στο να αποκτήσω έναν «έξυπνο» τρόπο ζωής -εξίσου smart με τις συσκευές μου- ο οποίος μου επιτρέπει σήμερα να δίνω περισσότερο χρόνο και σημασία στα πράγματα που με γεμίζουν πραγματικά.

Για την ακρίβεια, ήδη από τον πρώτο μήνα είδα μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μου, αφού τα ραντεβού μου με τη σωματική άσκηση αυξήθηκαν και οι συναντήσεις με τα αγαπημένα μου πρόσωπα έγιναν πιο τακτικές. Όλα αυτά ενώ συνέχισα να ελίσσομαι στις απαιτήσεις του πολυάσχολου προγράμματός μου.

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως μέσα από τη νέα μου καθημερινότητα, έμαθα πώς να απολαμβάνω περισσότερο τον χρόνο που περνάω στο σπίτι. Βέβαια, αυτό οφείλεται στο «έργο τέχνης» OLED Gallery της LG που φώτισε τον κόσμο μου, δηλαδή την τηλεόραση που έχει μετατρέψει το σαλόνι μου σε αίθουσα προβολής, αλλά και χώρο gaming για όλη την παρέα. Να αναφέρω απλώς ότι η νέα μου τηλεόραση, ανιχνεύει το είδος του περιεχομένου που παρακολουθώ και βελτιστοποιεί αυτόματα την ποιότητα της εικόνας, ενώ αναγνωρίζει και προσαρμόζει τους ήχους, παρέχοντάς μου μία συγκλονιστική εμπειρία θέασης.

Όσο για τις φορές που επιθυμώ να απολαύσω λίγο ποιοτικό me-time, προσφέροντας στον εαυτό μου «ιεροτελεστίες» ομορφιάς και περιποίησης ή πραγματοποιώντας δημιουργικά, γαστρονομικά πειράματα στο σπίτι μου, ώστε να μου χαρίζω ένα «πλούσιο» γεύμα, απλά τοποθετώ στα αυτιά μου τα LG TONE Free earbuds. Πρόκειται για τα καλύτερα ακουστικά, αφού ακυρώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο και μου επιτρέπουν να ακούω την αγαπημένη μου μουσική με ησυχία και άνεση. Έτσι, με τον Ηi-Fi ήχο, το «γεμάτο» μπάσο και τη ρύθμιση EQ, προσαρμόζουν τον τρόπο που ακούω τον ήχο, σύμφωνα με την playlist ή το τραγούδι που επιλέγω κάθε φορά.

goodlife4

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από τη δική μου εμπειρία, είναι πως ένα σύγχρονο, πολυάσχολο κορίτσι, όπως εγώ και εσύ, δικαιούται να απολαμβάνει μία εύκολη και άνετη καθημερινότητα, έναν «έξυπνο» τρόπο ζωής, εξίσου έξυπνο με εκείνη. Ακριβώς για αυτό, αν θέλεις να πραγματοποιήσεις μία… αναβάθμιση στην καθημερινότητά σου, οι σύγχρονες συσκευές της LG είναι οι «σύμμαχοι» που αξίζει να εμπιστευτείς, καθώς είναι εκείνες που θα σου δείξουν τον τρόπο να κερδίζεις καθημερινά χρόνο, για όσα έχουν πραγματικά αξία για εσένα.

#LifeInnovator #SmartGoodLife

*Το UVnano (όνομα λειτουργίας: Self Care) εκτιμήθηκε με εργαστηριακές δοκιμές από την TÜV Rheinland χρησιμοποιώντας μεθόδους εσωτερικών δοκιμών για τη μέτρηση της μείωσης βακτηριδίων, όπως E. coli, S. aureus και P. aeruginosa , σε δείγματα αποσταγμένου νερού, μετά από έκθεση στο LED UV του προϊόντος για 10 λεπτά κάθε ώρα, για συνολικά 24 ώρες σε κανονική οικιακή χρήση. Τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τη χρήση. Το προϊόν δεν αντιμετωπίζει και δεν θεραπεύει προβλήματα υγείας και δεν εγγυάται ότι το νερό που φιλτράρεται από το προϊόν θα είναι απαλλαγμένο από μολυσματικές ουσίες, όπως μικροβιολογικά σωματίδια, που επηρεάζουν την υγεία των χρηστών. *Η ονομασία UVnano είναι μια ένωση των λέξεων UV (υπεριώδες) και nanometer (μονάδα μήκους).

** Ο κύκλος για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών πιστοποιήθηκε από τον BAF (Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών) μειώνει έως και 99,9% τα αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα οικιακής σκόνης.