Σε κούρασε κι εσένα η τρίτη σεζόν του You;

Νατάσσα Σχοινά
Σε κούρασε κι εσένα η τρίτη σεζόν του You;

Είδα τη νέα σεζόν του You στο Netflix και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.

Η νέα σεζόν του You βρίσκεται κι επίσημα στο Netflix. Αυτό σημαίνει έμπρακτα ότι ίσως ο μεγαλύτερος stalker σειράς έλαβε πάλι τα ηνία και βρέθηκε να μηχανεύεται τρόπους για να απαλλαγεί από όσους του χαλάνε τα σχέδια. Ή και όχι. Ή και ναι. Θέλω να πω ότι ο Joe ήταν μεν πρωταγωνιστής της σεζόν αλλά πολλές φορές τη «δόξα» του έκλεψε η Love με τα καμώματά της.

***Σε περίπτωση που δεν έχεις τελειώσει όλη τη σεζόν του You, καλό θα ήταν κάπου εδώ να σταματήσεις γιατί υπάρχουν spoilers***



Το φαινομενικά meant-to-be ζευγάρι

Ο Joe και η Love έμοιαζαν να είναι το ιδανικό, φανταστικό ζευγάρι. Δύο δολοφόνοι που τις περισσότερες φορές δεν έχουν την παραμικρή δεύτερη σκέψη να σηκώσουν το μαχαίρι, το όπλο ή τον πλάστη -ό,τι έχουν εύκαιρο, δηλαδή- για να σκοτώσουν με τρομακτικά μεγάλη ευκολία. Και στα νέα επεισόδια έγινε ακριβώς αυτό, απλώς σε μεγαλύτερη ένταση.

Θα μου πεις, ναι, αυτό είναι το concept του main story, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά το pattern που επαναλαμβάνεται κουράζει. Γίνεται προβλέψιμο και ξέρεις τι να περιμένεις. Ο ένας κάνει εξωσυζυγική -ή εξωσυντροφική στις προηγούμενες σεζόν- σχέση, ο άλλος ζηλεύει και ο πρώτος βγάζει τον τρίτο εκτός με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε αυτόν τον κύκλο σίγουρα ξέραμε ότι αυτό δε θα γινόταν στην περίπτωση του Joe, καθώς είχε καταστήσει πολύ σαφές ότι τα συναισθήματά του για τη Love άλλαξαν στην προηγούμενη σεζόν όταν είδε τον πραγματικό της εαυτό. Η Love, από την άλλη, και μόνο στην ιδέα ότι ο σύζυγός της απιστούσε -Και είχε πραγματικό radar κάποιες φορές!- έπιανε κάθε διαθέσιμο όπλο για να δράσει. Μέχρι που στην πρώτη δολοφονία έβαλε τον Joe να ξεφορτωθεί το πτώμα.

you netflix season38

Αφήνοντας στην άκρη το disturbing στοιχείο της υπόθεσης, κινηματογραφικά και από άποψη πλοκής κούρασε. Δεν υπήρχαν πραγματικές εκπλήξεις. Ένα plot twist που να σε ξαφνιάσει και να πεις «ok, αυτό δεν το περίμενα». Φτάσαμε σε σημείο να ξαναδούμε το περίφημο υπόγειο του Joe, το οποίο αυτήν τη φορά το κατασκεύασαν από κοινού σαν panic room, ώστε να μην καταφεύγουν με τη μία στη δολοφονία. No wow factor.

you netflix season31

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν διασκεδαστικό. Οι ώρες μου πέρασαν μια χαρά. Δε βαρέθηκα. Αλλά δεν είδα και κάτι που να με ενθουσιάσει πέρα από τις καταπληκτικές ερμηνείες του Penn Badgley και της Victoria Pedretti. Άντε και την ενίοτε εκνευριστική και άλλοτε αστεία Sherry που υποδύθηκε η Shalita Grant.

Over It Entertainment GIF by Shalita Grant

Και τώρα τι;

Το δε γεγονός ότι στο τέλος πέθανε η Love και επιβίωσε ο Joe, το μόνο που προκαλεί είναι ένα «Πω», στη σκέψη ότι θα έρθει άλλη μία σεζόν -Έχει πάρει ήδη το πράσινο φως- που θα ξεκινήσει αυτόν τον αιματοβαμμένο κύκλο από την αρχή. Γιατί προφανώς και δε θα αλλάξει ξαφνικά τακτική ο Joe ούτε και έχει νόημα από άποψη σειράς. Αυτό πουλάει.

Μένω, λοιπόν, ελαφρώς ξενερωμένη και κρατώ την ελπίδα μου μήπως η έκπληξη που έλειπε από την 3η σεζόν βρει τον δρόμο της στην 4η.

Happy Penn Badgley GIF by Lifetime