Τα πιο περίεργα (και αστεία) επαγγέλματα στον κόσμο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα πιο περίεργα (και αστεία) επαγγέλματα στον κόσμο

Από δοκιμαστής νεροτσουλήθρας ή παιχνιδιών σε ψυχαγωγικό πάρκο μέχρι χτίστης lego κατασκευών. Εσύ θα τα τολμούσες;;

Ένα διάσημο ρητό αναφέρει: «Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα! Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που απολαμβάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Δεν θα ήταν υπέροχη η ζωή μας αν κάναμε τα hobbies μας επάγγελμα;

Τα καλά νέα είναι πως εν έτει 2021 μπορείς να συναντήσεις μερικές ανορθόδοξες θέσεις εργασίας που είναι άκρως ιδιαίτερες και διασκεδαστικές. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις μερικά από τα πιο fun επαγγέλματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

topia grafomixani1

Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής (photos)

via GIPHY

Τα πιο πρωτότυπα επαγγέλματα στον κόσμο

1) Επαγγελματίας δραπέτης

Ναι, η δουλειά υπάρχει στην πραγματικότητα και ο τίτλος της είναι «δοκιμαστής απόδρασης». Σύμφωνα με το Wired, ελεγκτές προσλαμβάνονται από οργανισμούς όπως φυλακές, ασφαλείς μονάδες, τράπεζες και ούτω καθεξής, για να δουν εάν τα δικά τους συστήματα ασφαλείας είναι κατάλληλα. Ορισμένοι οργανισμοί προσκαλούν ακόμη και ειδικούς στο parkour για να δουν εάν με τις δεξιότητές τους μπορούν να βγουν από μερικά από τα πιο ασφαλή κτίρια του κόσμου.

2) Δοκιμαστής roller coaster

Τα τρενάκια του λούνα παρκ υπάρχουν για περισσότερα από 200 χρόνια σε αυτό το σημείο. Το πρώτο, γνωστό ως «Promenades-Aériennes» άνοιξε στο Παρίσι της Γαλλίας το 1817 και κινούνταν με 65km την ώρα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters αναφέρει ότι ένας ελεγκτής roller coaster κάνει περισσότερες από 100 βόλτες την ημέρα και το περιγράφει ως «ονειρεμένη δουλειά». Εσύ ακόμη να στείλεις βιογραφικό;;

3) Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

via GIPHY

«Βαρέθηκες να δουλεύεις 9-5; Αν θες μια δουλειά πιο διασκεδαστική είμαστε εδώ για σένα», έλεγε η διαφήμιση του First Choice Holidays. Ουσιαστικά αναζητούσαν έναν δοκιμαστή νεροτσουλήθρας που θα δοκίμαζε τα παιχνίδια του υδάτινου πάρκου.

4) Χτίστης lego κατασκευών

Αν θες να κάνεις καριέρα ως «master builder Lego» πρέπει να γνωρίζεις ότι θα περνάς την ημέρα σου στα θεματικά πάρκα Legoland σε όλο τον κόσμο. Οι ευθύνες σου θα περιλαμβάνουν τόσο το σχεδιασμό όσο και την πραγματική κατασκευή αμέτρητων μεγάλων έργων Lego, από κατασκευές εξωτικών ζώων σε φυσικό μέγεθος έως μικροσκοπικά αντίγραφα εμβληματικών κτιρίων και ορόσημων όπως το Ταζ Μαχάλ και το Empire State Building.



Πηγή κεντρικής: freekpik.com